През април Регионалната инспекция по околната среда и водите –

...
През април Регионалната инспекция по околната среда и водите –
Коментари Харесай

Министър Сандов пред Lupa.bg: Ако ТЕЦ Марица 3 подобри инсталацията, ще работи

През април Регионалната ревизия по околната среда и водите – Хасково спря активността на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ АД в Димитровград поради нарушавания на нормите за качество на въздуха. Инспекцията издаде насилствена административна мярка за прекъсване на горивната апаратура.

Преди седмица Върховният административен съд разреши на Топлоелектрическа централа " Марица 3 " да възобнови работа. Аргументът е, че би трябвало да се отбрани правото на труд на повече от 200 служащи.

Това подклади въпроси от рода-дали ТЕЦ-ът няма да продължи безнаказано да работи и да трови околната среда в региона.

Lupa.bg потърси за уточнения министъра на околната среда и водите Борислав сандов. " Самата насилствена мярка е в правосъден развой. Ние сме я наложили, само че съдът анулира предварителното осъществяване, т.е. влизането й незабавно в действие. Тъй като процедурата се апелира, не е ясно по кое време съдът ще удостовери осъществяването й ", изясни Сандов.

По думите му решението за прекъсването касае остарялото сложно позволение.

" В момента ние сме в интервал на приемане на ново такова, тъй че е допустимо нещата да се трансформират. Ако самият Топлоелектрическа централа софтуерно надгради избрани съставни елементи, механически индикатори, тъй че да може да влезе в действие новото позволение, може да се мисли в друга посока. Условието ни, с цел да работи, е да няма такова равнище замърсяване и да се мерят и други замърсители, които досега не им е било обвързване да мерят. Така че има доста механически въпроси, които би трябвало да се уточнят. И това би трябвало да бъде установено от Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково ", изясни министърът

Той е безапелационен, че въпросът по отношение на централата към момента стои отворен.

Беше открито и на европейско равнище, че в този регион завързяването на околната среда е огромно и няма по какъв начин да не вземем ограничения, сподели още Сандов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР