През април общият показател на бизнес климата нараства с 2.8

...
През април общият показател на бизнес климата нараства с 2.8
Коментари Харесай

НСИ: Бизнес климатът у нас през април се подобрява

През април общият индикатор на бизнес климата нараства с 2.8 пункта спрямо предходния месец, като растеж на индикатора е регистриран във всички следени браншове - индустрия, строителство, търговия на дребно и услуги, заяви Националният статистически институт.
Съставният индикатор "бизнес климат в индустрията " се покачва с 0.7 пункта, което се дължи на оптимистичните упования на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца.
През април съставният индикатор "бизнес климат в строителството " се повишава с 5.1 пункта вследствие на усъвършенстваните оценки и упования на строителните бизнесмени за бизнес положението на предприятията.
Бизнес климатът в търговията на дребно се усилва с 0.5 пункта, което се дължи на усъвършенстваните упования на търговците на дребно за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца.
Показателят "бизнес климат в бранша на услугите " нараства със 7.1 пункта вследствие на оптимистичните оценки и упования на мениджърите за бизнес положението на предприятията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР