През април изплуваха снимки от тестове на рестилиран вариант на хечбека

...
През април изплуваха снимки от тестове
на рестилиран вариант на хечбека
Коментари Харесай

Фейслифтът на петвратата Opel Astra ще е с френски мотори

През април изплуваха фотоси от тестове на рестилиран вид на хечбека Opel Astra, но тогава се предполгаше, че обновлението ще е единствено козметично на дизайна. Сега излиза наяве, че машината ще обнови и двигателната си гама, като към старата платформа от концерна GM ще бъдат приспособени мотори на концерна PSA – бензиновият турбо 1.2, заместващ досегашната турботройка 1.0л и най-новия дизел 1.5 BlueHDi вместо настоящия 1.6 CDTI.

Адаптацията на френските мотори към немския модел, основан надалеч преди преминаването на Ореl от GM към PSA, съвсем не е лека задача. Но по-късно ще се получи сериозна облага от резултата на далеч по-големия мащаб на производство на мотори в границите на френския тръст, както и в по-големия капацитет за развитие на френските мотори по отношение повишението на тяхната чистота от досегашните на немците.

Предполага се, че французите ще помогнат по-нататък на Opel с внедряването на хибридни системи за задвижване, първоначално с тъй наречените “меки ” разновидности с малък мотор-генератор, прибавен към станадртния ДВГ. По-радикални промени очакват Opel Astra от идващото потомство, която ще премине напълно на френска вълна с качването й на платформата EMP2 на концерна PSA. Това потомство се чака на пазара в интервала 2020–2022-а година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР