През 60-те години на ХХ век британски служители тайно използват

...
През 60-те години на ХХ век британски служители тайно използват
Коментари Харесай

Британски шпиони подбудили масовите убийства на индонезийските комунисти

През 60-те години на ХХ век английски чиновници скрито употребяват черна агитация, с цел да призоват видни индонезийци да унищожат всичко, обвързвано с комунистическата партия и нейната активност, оповестява в. „ Гардиън “.

Смята се, че сред 1965 и 1966 година са премахнати минимум 500 000 души, а някои оценки доближават до три милиона, свързани с Комунистическата партия на Индонезия (КПИ ).
 Словашкият министър председател съпостави COVID-19 с комунистите Словашкият министър председател съпостави COVID-19 с комунистите
Словашкият министър председател Игор Матович съпоставя пандемията на ковид с ръководството на комунистическата партия в страната сред февруари...

Наскоро разкритите документи на Министерството на външните работи демонстрират, че.

Кампанията на явно спонтанни всеобщи убийства, за която в този момент се знае, че е била проведена от индонезийската войска, по-късно е разказана от Централно разузнавателно управление на САЩ като едно от най-страшните всеобщи убийства на века.

Когато всеобщите убийства стартират през октомври 1965 година, английски публични лица приканват КПИ и всички комунистически организации да бъдат „ отстранени “. Те предизвестяват, че нацията ще бъде в заплаха, до момента в който комунистическите водачи са на независимост, а техните редици остават ненаказани.

Англия стартира пропагандната си атака против Индонезия в отговор на враждебното отношение на президента Сукарно към образуването от някогашните ѝ колонии в Малайска федерация, което от 1963 година води до спор на ниско равнище и въоръжени нахлувания на индонезийската войска през границата.

През 1965 година в Сингапур са изпратени профилирани пропагандисти от отдела за проучване на информацията (IRD) на Министерството на външните работи, които да приготвят черна агитация, с цел да подкопаят режима на Сукарно. КПИ е мощен покровител както на президента, по този начин и на придвижването Конфронтация.
 Дядовци-комунисти унищожават положителния ни министър председател Дядовци-комунисти унищожават положителния ни министър председател
Разбрали сте - дядото-комунист на бития студент Евгени Марчев бил част от пречките Борисов да не е имал късмет да учи в чужбина: това зая...

Малък екип изготвя бюлетин, за който се твърди, че е издаван от индонезийски емигранти и е предопределен за видни и авторитетни лица, в това число генерали от армията. Той също по този начин се доставя с черна радиостанция, излъчваща в Индонезия.

В средата на 1965 година интервенцията е в разгара си, само че опитът за прелом, осъществен от леви офицери от армията и скрито от сътрудници на КПИ, при който са убити седем генерали, дава опция за действително влияние върху събитията.

Превратът е бързо сподавен от бъдещия президент на Индонезия военачалник Сухарто, който стартира последователно да изземва властта от Сукарно и да отстрани КПИ, тогава най-голямата комунистическа партия в некомунистическия свят.

Пропагандистите приканват „ КПИ и всичко, което тя съставлява “ да бъдат „ отстранени вечно “, като поучава авторитетните си читатели, че „ отлагането и половинчатите ограничения могат да доведат единствено до... нашето

дефинитивно и цялостно заличаване “. През идващите седмици на архипелага се развихрят всеобщи убийства на хипотетични членове на КПИ, малко на брой от които са взели участие в опита за прелом, както и на други левичари.
 Навършват се 71 години от убийството на Никола Петков Навършват се 71 години от убийството на Никола Петков
На 23 септември се навършват 71 години от обесването на Никола Петков – лидер на обединената съпротива в VI Велико национално събрани...

Няма подозрение, че английските дипломати са разбрали за протичащото се, установи „ Гардиън “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР