През 30-те години на миналия век, комисарят по строителството в

...
През 30-те години на миналия век, комисарят по строителството в
Коментари Харесай

Защо Uber прави трафикa още по-лош

През 30-те години на предишния век, комисарят по строителството в Ню Йорк Робърт Моузес построи автомагистрала и няколко моста, за облекчение на тапите в най-големия град на Америка - Ню Йорк. Но резултатът е все същият - по-лош трафик.

Какво се случва

Осем десетилетия по-късно специалистите по превоза следят сходно събитие с най-новите градски нововъведения в света - услугите за споделено пътешестване. Според ново изследване, Uber, Lyft и техните по-малки съперници блокират огромните градове в Съединени американски щати, без да се облекчават тапите, като даже се основава още по-голям трафик.

Нюйоркският градски съвет стартира да обмисля решения, целящи ограничение на услугите за споделени пътувания.

 Снимка 377488

Защо се постанова

Въпреки огромното заричане за по-бързо напредване, по-удобни и чисти за хората градове, с доста по-ефективен и самостоятелен превоз, в действителност се оказва, че това не се извършва, тъй като съгласно проучването освен не позволяваме проблемите си, а се насочваме и към по-големи.

Брус Шалър, някогашен заместник-комисар по превоза в Ню Йорк и създател на отчета, споделя пред Axios, че хората избират да употребяват Uber, вместо да си заловен публичен превоз или да вървят пешa, което въздейства отрицателно на придвижването по пътищата.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Uber (@uber) на Фев 23, 2018 в 7:09 PST

" Uber и други услуги за споделено пътешестване, може да не са влошили трафика през цялото време, само че сега те явно са източник на тапи и с цел да се оправим с трафика, би трябвало да се оправим с тях ", заключва Брус Шалър.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР