През 2027 г. Русия иска да изпрати микроорганизми на Луната

...
През 2027 г. Русия иска да изпрати микроорганизми на Луната
Коментари Харесай

Руския иска да изпрати микроорганизми на Луната

През 2027 година Русия желае да изпрати микроорганизми на Луната по време на задачата Луна-28 и да ги върне на Земята, с цел да проучва въздействието на лунните условия. Това съобщи Максим Литвак, началник на лабораторията за неутронна и гама спектроскопия на отдела за нуклеарна планетология към Института за галактически проучвания.
По-рано беше обявено, че изстрелването на лунния модул Луна-28 се възнамерява от космодрума „ Восточни “ благодарение на ракета-носител Ангара-A5. Основната цел на задачата ще бъде доставянето на почва от Луната на Земята, както и изпращането на луноход.
„ Като се има поради, че това ще бъде полет с назад връщане, имаме опцията да вземем някои типове земни микроорганизми, някои материали и електронни съставни елементи, с цел да ги изпратим на Луната и да ги изложим на лунни условия, а по-късно да ги върнем на Земята, с цел да проучваме какво се е случило с тях ", сподели Литвак по време на 11-ия Московски интернационален симпозиум за проучване на Слънчевата система, предава РИА Новости, представени от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР