През 2024 г. насочваме близо 1,5 млрд. лв. за развитието

...
През 2024 г. насочваме близо 1,5 млрд. лв. за развитието
Коментари Харесай

Близо 1,5 млрд. лв. за бизнеса за иновации през 2024 г.

През 2024 година насочваме близо 1,5 милиарда лева за развиването на българския бизнес по програмата „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП), която Министерството на нововъведенията и растежа ръководи. Това е голям финансов запас, който ще помогне за възстановяване на бизнес средата в България и развиването и внедряването на нововъведения, които да покачат конкурентоспособността на предприятията. Това разяснява министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева във връзка утвърдените средства от Комитета за наблюдаване на ПКИП.

През идната година ще започват финансови принадлежности на обща стойност 1,2 милиарда лева, които ще се ръководят от Фонд управител на финансовите принадлежности (Фонд на фондовете).

„ Чрез този запас ще се подтиква развиването на предприемаческата и стартъп екосистема, а това е един от главните ни цели. Ще се поддържат започващи компании във всички стадии на развиване – от началната до крайната фаза, както и действия в региона на дигитализацията. Ще бъдат отворени още принадлежности за рисково финансиране, за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР