През 2023 г. Украйна ще получи от своите западни партньори

...
През 2023 г. Украйна ще получи от своите западни партньори
Коментари Харесай

Дмитрий Кулеба разкри - през 2023 г. Украйна ще получи далекобойни ракети ATACMS

През 2023 година Украйна ще получи от своите западни сътрудници и далекобойни ракети ATACMS, и танкове, и модерни ударни дронове. Това излиза наяве от изявление на украинския външен министър Дмитрий Кулеба за " ". 
 
" - Имате ли убеденост, че през идната година, през идващите няколко месеца ние ще получим и танкове, и ATACMS, и модерни ударни дронове? - През идната година - да. Но това ще зависи от обстановката на бойното поле ", дава отговор той.
 
Кулеба прецизира, че доставката на нови видове въоръжения зависи от съответните потребности на фронта. " Армията има свои съответни потребности. Казано условно - в случай че през днешния ден ми предложат 100 танка и 100 гаубици, то аз без колубания бих поискал 100 гаубици на момента, а танковете може да ни ги доставят и по-късно - тъй като знам действителните потребности на фронта и разбирам, че това (гаубиците, бел. ред.) са от по-критична значимост ", акцентира Кулеба. 
 
Украинският външен министър прибавя, че от диалозите със западните дипломати и държавници е останал с усещането, че те най-вече се опасяват какво ще се случи с Русия.
 
" Страхуват се от отговора на този въпрос. - След нашата победа ли?, - пита журналистът от РБК-Украйна. - Да. Много от тях искренно поддържат УКрайна, само че към момента не могат да си показват, че Русия ще претърпи проваляне. - И свят без Русия? - прибавят от РБК-Украйна. - Аз към този момент започнах да им изяснявам: светът няма да се разпадне, в случай че Русия се разпадне. Но психически те не престават да усещат дискомфорт по този въпрос ", отбелязва украинският външен министър. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР