През 2023 г. се очаква още по-голямо увеличение на желаещите

...
През 2023 г. се очаква още по-голямо увеличение на желаещите
Коментари Харесай

Шефът на Гранична полиция: Наказанията у нас не плашат каналджиите

През 2023 година се чака още по-голямо нарастване на искащите да преминат незаконно границата ни поради геополитическата конюнктура, икономическата рецесия, филантропичната рецесия, земетресението в Турция и Сирия и проблемите в Близкия изток. Границата ни обаче се охранява при извънредно тежки условия. Това съобщи в ефира на шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " главен комисар Росица Димитрова.

Тя изясни, че чиновниците на " Гранична полиция " не разполагат с моторни транспортни средства с висока проходимост, оградата е по думите ѝ " меко казано ограда, тя не служи за възпрепятстване ", няма техника и видеонаблюдение в сектор 110 км в най-тежкия сектор в Странджа.

" При тези условия, с неспособност да използваме каквато и да е техника, ние нямаме жива мощ. Защото съкращаването на хора от " Гранична полиция ", неназначаването, необучаването на нови хора, ни изправя пред патова обстановка сега границата да я познават единствено чиновниците на " Гранична полиция ". Колегите, които командироваме от други структури, не могат да бъдат пълноценни, не са подготвени, не познават територията ни ", сподели Димитрова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР