През 2023 г. редица годишнини са на дневен ред за

...
През 2023 г. редица годишнини са на дневен ред за
Коментари Харесай

Юбилейни годишнини за Skoda през 2023-а

През 2023 година редица годишнини са на дневен ред за Skoda Auto. Логото с крилата стрела, да вземем за пример, е основано преди 100 години с концепцията да се отбелязя динамичност и напредък.

Друг празник е 80-а годишнина от началото на производство на коли с технология за задвижване на всички колела. През годината дъщерната марка на Volkswagen също ще чества годишнини от спортни триумфи, както и пътувания на дълги дистанции през разнообразни континенти и значими модели, които проправиха пътя за Superb, да вземем за пример.

Търговските коли също са неразделна част от историята на чешкия авто производител. Историята на компанията от Млада Болеслав датира от 1895 година Тогава Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент споделят пристрастеност към велосипедите и двамата чехи поставят основите на производителя на колела Славия.

От 1899 година те създават и съвременни за времето си мотоциклети по техен личен дизайн, още преди обществеността да научи за първия автомобил на Laurin & Klement през есента на 1905 година - Voiturette A.

Благодарение на интернационалния си триумф марката L&K (Laurin & Klement) бързо се трансформира в най-голямия производител на коли по това време Австро-Унгария и по-късно Чехословакия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР