През 2022 Община Добрич ще работи за по-благоприятна бизнес среда,

...
През 2022 Община Добрич ще работи за по-благоприятна бизнес среда,
Коментари Харесай

Приоритетите на Община Добрич: Привличане на инвеститори и задържане на младите

През 2022 Община Добрич ще работи за по-благоприятна бизнес среда, възстановяване на инфраструктурата и задържане и привличане на младежи. Това сподели кметът Йордан Йорданов по време на обществения си доклад за миналата година.

Вече има подготвен план с обезпечено финансиране за нов кооперативен пазар, който е бил тематика на две съвещания на Общинския съвет, а до края на тримесечието ще бъде разискван още един път.

Борбата ни е да убедим общинските съветници, че този план би трябвало да бъде осъществен. Преди 6 месеца - преди повишаването на материалите, тока, горивата и човешкия запас, той щеше да ни коства до 30% по-малко. Изключително значимо е Добрич да има приветливи център и пазар, сподели градоначалникът.

Новият център е в развой на планиране. Очаква се заданието да е готово до края на тримесечието. Планирано е и саниране на Народно читалище " Йордан Йовков ".

Работи се Добрич да бъде измежду градовете, в които ще бъде издигнат един от 4-те индустриални парка, заложени в Плана за възобновяване и развиване, показа Йорданов. Вече е определено място за построяването му - някогашните казарми, като водопроводната мрежа в региона ще бъде сменена, а улиците - напълно преасфалтирани.

През топлите месеци ще бъде обновена рехабилитацията на улиците в Северна индустриална зона.

Общината ще продължи ремонтите на уличната мрежа и тротоарите и пребоядисването на детските ясли и градини освен в центъра, само че и по кварталите. Планирано е облагородяване на междублоковите пространства посредством отделяне на зелени площи и създаване на детски площадки.

Йорданов уточни, че през последните 5 години в развиването на града са вложени 250 милиона лв. европейски, държавни и общински средства. Наложените корекции са в размер на 2,3 милиона лв., или 0,8%.

Градоначалникът увери, че в идващите 2 години Общината няма желание да подвига налозите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР