През 2022 година България е обявила за персона нон грата

...
През 2022 година България е обявила за персона нон грата
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС разкри има ли риск за сигурността на България

През 2022 година България е оповестила за личност нон грата 84 чиновници на съветските публични представителства у нас. Това сподели в първото си изявление от назначението му на поста ръководителят на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев.

Справка в отчета на организацията показва, че през 2021 година за личност нон грата са оповестени трима чиновници на съветските представителства.

Пред Българска телеграфна агенция Тончев уточни, че сега няма директен риск за сигурността на популацията на България.

" Продължаването на военните дейности обаче може да докара до усилване на миграционния поток към и през страната ни. Възможни са последствия в стопански проект, като растеж на цените и пораждане на предпоставки за спиране на вериги за доставки ", сподели Тончев.

" Войната в Украйна отразява упоритостите на Руската федерация за интервенция в международния ред и опълчване на Съединени американски щати и Запада. Събитията от миналата година сложиха на дневен ред тематиките за световната продоволствена сигурност и нуждата от превъзмогване на енергийната взаимозависимост на Европейския съюз (ЕС) от Русия ", счита ръководителят на ДАНС.

По думите ма Пламен Тончев се следи се и все по-засилен развой на интеграция сред публичните връзки и осведомителните технологии. В резултат на това отрицателното въздействие върху едната система рефлектира мощно върху другата. Тази среда постанова въвеждането на по-високи условия към ограниченията и методите за гарантиране надеждността на системите, уточни ръководителят на ДАНС.

Според него фактът, че редица страни развиват подобен вид принадлежности ще продължава да слага доста по-високи условия към прилаганите политики в региона на киберсигурността.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР