През 2022 година Австралия ще монтира черна кутия на Земята

...
През 2022 година Австралия ще монтира черна кутия на Земята
Коментари Харесай

Всяко заглавие и събитие влиза в черна кутия

През 2022 година Австралия ще инсталира " черна кутия " на Земята – устройство, което ще записва информация за сегашната цивилизация, която към този момент автоматизирано се натрупва на основания за задачата уебсайт, с цел да притегли вниманието към казуса с световното стопляне.

Устройството ще е от стомана и с дебелина 7,5 мм. То ще бъде открито в устойчива околност на остров Тасмания. В него ще се намира голяма база данни, обвързвана с интернет.  " Предназначението на това устройство е да даде безпристрастни материали за събитията, които водят до преустановяване съществуването на планетата, да подтикне към вдишване на отговорност за бъдещите генерации и за предприемане на незабавни дейности ", се споделя в описанието на онлайн ресурса, заяви РИА Новости. 

По думите на създателите, " по какъв начин ще приключи тази история зависи от нас ".

Тази " черна кутия " на Земята ще записва данни за температурата на сушата и на морето, данни за киселинността на океаните, за наличието на въглероден диоксид в атмосферата, за изгубването на типовете живи същества, промените на сушата, както и за броя на популацията, военните разноски на страните и потреблението на електричество.

Ще бъдат записвани също заглавията на новините, постове в обществените мрежи и известия за срещи, отдадени на промените на климата. На уеб страницата в действително време е показано какви осведомителни масиви към този момент са записани виртуално.

Проектът няма търговски темперамент, само че въпреки всичко ще бъде управителен от най-голямата маркетингова компания в Австралия Clemenger BBDO дружно с локални учени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР