През 2022 г. се навършват точно 50 години от премиерата

...
През 2022 г. се навършват точно 50 години от премиерата
Коментари Харесай

България е обладана от дявола! Страшно проклятие сее смърт навсякъде вече 50 години

През 2022 година се навършват тъкмо 50 години от премиерата на един от най-емблематичните български филми – „ Козият рог “ (1972). Смятана за висшо достижение в родното кино, лентата на режисьора Методи Андонов се разминава на косъм с номинация за „ Оскар “, а аргументите за осуетяването на огромния триумф по този начин и не стават ясни. 50 години проклятието „ Козият рог “ сее смърт Почти толкоз известно, колкото и самият филм, е проклятието, което се твърди, че тегне към него и сее гибел измежду екипа, взел участие в основаването му. Черната поредност стартира, когато пръв в съня си умира режисьорът Методи Андонов, едвам на 42-годишна възраст. Той си отива през 1974 година, а аутопсията открива, че кръвоносните му съдове са като на 100-годишен дъртак, в случай че Андонов в никакъв случай не е пушил и не е прекалявал с алкохола. В средата на 80-те умира артистът Милен Пенев, извършил във кино лентата ролята на младежа, в който се влюбва героинята на Катя Паскалева – Мария. Тялото му е намерено с нож в сърцето в градинка в столицата на 1 януари 1992 година

Пагубното користолюбие към алкохола унищожи без време и неговия сътрудник Антон Горчев – Караиван, „ бащата “ на Мария в „ Козият рог “, който издъхна, потопен в бедност и давност. Само в границите на две седмици в отвъдното се преселват сценаристът Николай Хайтов, изпълнителката на основната роля Катя Паскалева и Мария Нейкова, авторката на фамозната балада към кино лентата „ Вървят ли двама “. Паскалева си отива на 56 години след дълго боледуване и битка с алкохолната си взаимозависимост. Едва 10 дни след нея ненадейно на същата възраст издъхва и певицата Мария Нейкова, а повода за кончината ѝ е неразбираема, декларира по-късно лекарката, подписала смъртния акт, пред която синът на звездата отхвърля аутопсия. През същата съдбовна 2002 година си отива и сценаристът Николай Хайтов, който изгубва битката с подлата левкемия.

Душеприказчикът на Катя Паскалева Тодор Колев също е мъртвец от 9 години. Между живите от дълго време не са и актьорите Иван Янчев и Климент Денчев, операторът Димо Коларов, както и богът на каскадите Лъчезар Стоянов, чийто край също бе призрачен. Тотално алкохолизиран, една заран го намират пребит до гибел от скитници, с които седял на обща разпивка. След пиянската кавга клошарите отмъкват портфейла и скъпото кожено крепко на агонизиращия в локва кръв артист и каскадьор. После потъват вдън земя. Последни от този свят си отпътуваха художникът на продукцията Константин Джидров и редакторът Свобода Бъчварова. Сред живите участници в паметната кинолента са Стефан Мавродиев и Марин Янев.

Твърди се, че прокобата е разследване на черна магия за гибел, направена върху екипа на „ Козият рог “ след скандалните реакции, които разсънва при излъчването си.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР