През 2022 г. революционните движения ще се засилят по света,

...
През 2022 г. революционните движения ще се засилят по света,
Коментари Харесай

"Замириса на революция!" и други от "шокиращите прогнози" на Saxo Bank за 2022 г.

През 2022 година " революционните придвижвания " ще се засилят по света, като не всички от тях ще доведат до позитивни промени. " Напрежението нараства " в международната стопанска система и обществото като цяло, с което сегашната система не е в положение да се оправи. А това значи, че революцията не просто е допустима, а неизбежна, въпросът е единствено " по кое време и по какъв начин ще се случи ".

Това споделят специалистите на капиталовата Saxo Bank в известната в последно време тяхна прогноза за идни " шокиращи събития ". Целта ѝ е по-скоро да предизвестява и да провокира спор и размисъл по трупащи проблеми и вероятности, в сравнение с да има рекламация, че изброените неща в действителност ще се случат.. Най-разрушителните събития постоянно се оказват най-неочаквани, акцентира текстът.

" Ако сегашната система би трябвало да се промени, само че не може, революцията е единственият път напред ", сподели Стин Якобсен, основен капиталов шеф в Saxo Bank. Такъв е и главният звук на отчета - " задава се гражданска война ".

Важно е какво банкерите схващат под " гражданска война " - не свалянето на държавното управление на избрана страна, а огромни промени по света, занемаряване на старите парадигми и " моменти на просветление, които провокират промени в мисленето и държанието ".

" Вероятно ще има доста по-голяма неустойчивост през 2022 година, защото революционните придвижвания се ускоряват, отправяйки провокации към статуквото, до момента в който сляпо се движим към нова парадигма. Някои от тези придвижвания ще доведат до позитивни промени, други - в противен случай ", прибавя Якобсен.

Надпревара в хиперзвуково въоръжаване и студена война

Сред най-важните разтърсвания през 2022 година специалистите на Saxo Bank считат по-специално началото на нова студена война и солидна " хиперзвукова конкуренция " във въоръжаването. В нея Съединени американски щати и Китай ще станат съществени противници, само че други играчи с напреднали военни технологии също ще се причислят, в това число Русия и Индия, Израел и Европейския съюз. " Хиперзвуковите технологии съставляват революционна опасност за дългогодишното военностратегическо статукво, защото носят асиметрични нови отбранителни и настъпателни качества ", се споделя в прогнозата.
В Saxo Bank считат, че новите технологии ще унищожат самите основи на международната военна тактика на суперсилите, една от които беше правилото на взаимно обезпечено заличаване в нуклеарна война. Досега никой от противниците не се надяваше да нанесе безнаказано нуклеарен удар - врагът постоянно имаше време да нанесе също толкоз унищожителен контраудар.

" Бързината и гъвкавостта на хиперзвуковата технология пораждат убеждението, че превъзходната отбрана може изцяло да предотврати офанзива и даже да сътвори нови благоприятни условия за първи удар ", се споделя в прогнозата. Ето за какво новата конкуренция във въоръжаването ще стане всеобща - " никоя страна не желае да се усеща изостанала ".

" Суспендиране " на демокрацията в Съединени американски щати и покачването на цените

През ноември 2022 година в Съединени американски щати ще се проведат частични избори за Камарата на представителите и Сената. Противоречията сред последователите на Републиканската и Демократическата партия ще ескалират толкоз доста, че всичко може да приключи с пълномащабна конституционна рецесия, която да избухне при започване на 2023 година

Причината за рецесията съгласно специалистите ще бъде както готовността на републиканците да създадат всичко допустимо, с цел да си възвърнат контрола над Конгреса, по този начин и " акцията за предизвикателство на боязън ", отприщена от лявото крило на демократите, както и недомислената поддръжка на последното за популистки хрумвания. В резултат на това след изборите несъгласията " ще доближат пределни стойности ". " Една или и двете страни ще се опълчват на потвърждаването на гласуването, вследствие на което новият Конгрес няма да може да се образува и заседава в планувания първи ден - 3 януари 2023 година ", се споделя в прогнозата на Saxo Bank. " Демокрацията в Съединените щати ще бъде " замразена. "

Паралелно с политическата ще се развие и втората рецесия в Съединени американски щати - икономическата, уверени са в Saxo Bank. Експертите считат, че до края на 2022 година търсенето на работна ръка в Съединени американски щати надалеч ще надвиши предлагането, защото доста от тези, които са изгубили работата си по време на пандемията от COVID-19 и са живели на помощи, няма да желаят да се откажат от тях в името на предходните по-ниски заплати.

" Пандемията способства за пробуждането на работната мощ. В другите промишлености и подоходни категории служащите осъзнават, че в този момент имат повече права от всеки път. Те изискват по-добри условия на труд, по-високи заплати, повече еластичност и възприятие за по-ясна цел в работата ", се споделя в прогнозата.

В резултат на това до четвъртото тримесечие на 2022 година работодателите в Съединените щати може да се окажат пред внезапно повдигане на заплатите - за половината от популацията на страната с по-ниски приходи те ще порастват приблизително с 15%. Последица от това ще бъде скок в цените. " До началото на 2023 година инфлацията в Съединени американски щати ще доближи годишен ритъм от над 15% за пръв път след Втората международна война. Това ще накара Федералния запас да затегне паричната политика, само че това ще е прекомерно внимателно и ще пристигна прекомерно късно ", предвижда Saxo Bank.

Хората ще могат да живеят по-дълго, което ще проправи пътя за нови рецесии

Още през идната година съгласно прогнозата на Saxo Bank учените ще могат да реализират сериозен пробив в удължаването на човешкия живот и подобряването на неговото качество.

" През 2022 година ще има огромен пробив в многофакторния метод, защото ще се появи лечебен " коктейл ", който контролира процесите на равнище кафези, с цел да удължи техния живот, а затова и живота на целия организъм. Това е път към бъдеще с шансове за сегашните по-възрастни хора, само че и по принцип за свят, цялостен с повече възрастни.

От Saxo Bank показват, че хората ще могат да живеят освен по-дълго (средно с 25 години повече), само че и по-добре. И ще им е по-забавно, тъй като новите технологии ще отстранен доста болести - от сърдечни до невродегенеративни болести. За човечеството обаче сходна " колосална победа " ще се трансформира и в нов проблем - откритията на учените ще отворят пътя за " етични, екологични и финансови рецесии с невиждани размери ".
" Представете си, че съвсем всеки може да чака да живее приблизително до 115 години и да бъде здрав. Какво ще значи това за частните и държавните пенсии или даже за самата дарба и предпочитание за пенсиониране? Какво ще кажете за цената на нашата планета, в случай че тя устоя милиарди хора, да не приказваме за съществуването на храна? Освен това поражда етичен въпрос - не е ли хуманно този " коктейл " да не бъде наличен за всички? "

Saxo Bank насочва покана хората да се замислят още за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР