През 2022 г. работодателите да предоставят дължимите, но непредоставени ваучери

...
През 2022 г. работодателите да предоставят дължимите, но непредоставени ваучери
Коментари Харесай

Законът за корпоративното подоходно облагане на второ четене в НС

През 2022 година работодателите да дават дължимите, само че непредоставени ваучери за храна, дружно с ваучерите за идващ месец.

Това плануват промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, признати на второ четене от Народното събрание.

В преходните и заключителни разпореждания, с смяна в Закона за локалните налози и такси, се предлага да отпаднат таксите за детските ясли и детските градини и използването на тези детски заведения да стане гратис за родителите.

Отменя се и данъкът върху разноските в натура, свързани със лични, наети или предоставени за прилагане активи, предоставени за персонално прилагане или свързани с потребление на личен състав.

Предлага се от 1 януари 2023 година тези разноски да бъдат третирани за данъчни цели като непризнати разноски, с което се резервира концепцията разноските, които не са свързани със стопанската активност на данъчно задълженото лице, да бъдат непризнати за данъчни цели разноски, посредством съответната данъчна техника.

С измененията в Закона за корпоративно подоходно облагане се предлага физическите лица, получили непарични приходи, които за работодателя са непризнати за данъчни цели разноски, свързани с потребление на активи и/или личен състав на сдружението за персонални цели, да не се таксуват с налог по Закона за налозите върху приходите на физическите лица.

Парламентът продължава с второ четене на Закона за НЗОК.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР