През 2022 г. китайски компании са доставяли на Русия автомати,

...
През 2022 г. китайски компании са доставяли на Русия автомати,
Коментари Харесай

Politico: Китайски компании са доставяли автомати и бронежилетки на Русия

През 2022 година китайски компании са доставяли на Русия автомати, бронежилетки, съставни елементи за дронове през ОАЕ и Турция, написа Politico. Според обявата, която се базира на митническа и комерсиална документи, все още няма информация дали посочените автомати се употребяват във военните дейности в Украйна. Според изданието китайска компания продава артикули с двойна приложимост на съветски компании, пише БГНЕС.

По-рано Държавният департамент прикани Китай да повлияе на Русия да постави завършек на войната в Украйна. Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели, че Китай би трябвало да употребява въздействието си върху Русия, с цел да приключи нашествието си. Както прецизираха в дипломатическото ведомство, Вашингтон разчита на контакти сред водачите на Китай и Съединени американски щати. 

Под преустановяване на войната обаче Съединени американски щати схващат евакуиране на съветските войски от Украйна, а не легализиране на заграбените украински територии като владеене на Русия, което следва от китайския кротичък проект.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР