През 2022 г. германските производители на автомобили навярно ще произведат

...
През 2022 г. германските производители на автомобили навярно ще произведат
Коментари Харесай

Ще бъдат произведени 700 000 коли по-малко от планираното

През 2022 година немските производители на коли вероятно ще произведат към 700 000 коли по-малко от плануваното заради несигурноста на веригите за доставки. Това оповестява индустриалният и бизнес вестник Automobilwoche, базирайки се на документи от доставчика на услуги за данни IHS Markit, с които разполага.

За да се стигне до този извод са били съпоставени проектите от началото на годината с настоящите данни през април. Марката VW е изключително наранена, губейки над половин милион бройки тази година. Но Mercedes и BMW също ще производат надлежно 80 000 и 100 000 автомобила по-малко до края на годината. Тъй като Mercedes сега цитира междинна цена от 70 500 евро за своите коли, това значи загуба на продажби от 5,6 милиарда евро единствено за този премиум производител на коли.

VW Group се концентрира върху своите премиум марки. Производството в Porsche даже се усилва, при Audi то единствено леко понижава. Според изследването това е в ущърб на марката VW, която твърди, че е получила над 500 000 поръчки.

„ Правим всичко допустимо, с цел да стабилизираме производството през годината, макар съществуващите тесни места в доставчиците на части, с цел да можем да доставяме коли на клиентите допустимо най-бързо “ - сподели представител на VW. Всички прогнози обаче зависят от спомагателни ограничавания във веригата за доставки заради войната в Украйна и блокирането на ковид в Китай.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР