През 2020 година в Германия са регистрирани 100 случая на

...
През 2020 година в Германия са регистрирани 100 случая на
Коментари Харесай

И в Германия пилеят пари на данъкоплатците. Пет случая:

През 2020 година в Германия са регистрирани 100 случая на пилеене на публични средства. Данните са от така наречената " Черна книга ", която Съюзът на немските данъкоплатци BdSt разгласява един път годишно. Дъждовни води се срещна с документа. Тук представяме пет от най-фрапантните случаи.

Милиони за ремонт на непотребен мост

В градчето Гифхорн, провинция Долна Саксония, са били изхарчени 200 000 евро за главен ремонт на исторически мост, който в наши дни няма ни минимум практическо значение. Намиращият се под него водоем от дълго време се е трансформирал в огромна локва, около която на всичкото от горната страна минава и път за пешеходци.

Подобен е и казусът от Хамбург, където за 2,5 милиона евро е бил възобновен пешеходен мост над един канал. Мостът е бил опустошен през Втората международна война. Нищо обаче не е налагало сходна инвестиция, защото единствено на 100 м. и 200 м. от оборудването се намират други два моста.

Дискотека за 1,8 милиона евро

Критикуван от Съюза на немските данъкоплатци е и скъпоструващ план, целящ да разпространява потреблението на различните енергийни източници. В продължение на 3 години преносимата дискотека Dance Cube обикаляла цялата страна. При нея кинетичната сила от танцуващите младежи се преобразува в електричество. Според създателите на плана, дискотеката е енергийно самостоятелна и е в положение сама да създаде нужното за действието ѝ количество електричество, включително за акустичните и светлинни резултати.

Генерираната от танцуващите младежи сила обаче в последна сметка се оказва незадоволителна за потребностите на дискотеката. В плана са вложени 1,8 милиона евро на немските данъкоплатци.

7 милиона евро за " Петерсберг "

Германските данъкоплатци не престават да поддържат първокласния, само че недоходоносен хотел " Петерсберг " край Бон, някогашната столица на Германия. Хотелът се слави като къща за публични посетители на немското държавно управление и продължава да е федерална благосъстоятелност. Комплексът има над 100-годишна история и в него са отсядали доста короновани глави, значими политици и известни персони. Сред тях са някогашният английски министър председател Артър Невил Чембърлейн, първият канцлер на Федерална република Германия Конрад Аденауер, руският общоприет секретар Леонид Брежнев, както и Далай Лама и доста други.

Откакто Бон не е столица на Германия, в " Петерсберг " се организират интернационалните срещи и прояви. Но нито славната му история, нито президентският разкош не анулират обстоятелството, че той си остава един безпределно недоходоносен хотел: от 2013 година насам загубите му възлизат на 7 милиона евро.

Твърде тежки пожарни

Администрацията на град Ешборн в провинция Хесен закупила пожарни коли на обща стойност 680 000 евро. Автомобилите обаче се оказали прекомерно тежки: всяка една от тях тежи 17 тона, което е с цялостен звук повече от допустимото тегло за такова транспортно средство.

Властите обърнали внимание на техническите параметри чак след закупуването на колите, които по този начин и не влезнали в употреба. Наложило се да ги върнат на производителя, който обаче по контракт им възстановил единствено част от разноските - общината получила назад единствено 440 000 евро.

До Африка и обратно

В " Черната книга " е включено и едно пътешестване до Африка на депутати от локалния парламент на провинция Райнланд-Пфалц. През януари 2020 към 20 локални политици посетили Буркина Фасо и Сенегал. Те похарчили за петдневната си аудиенция близо 50 000 евро на немските данъкоплатци.

Всеки, който си мисли, че парламентаристите са употребявали интензивно времето си за другарство с африканските си сътрудници, бърка. Официалните диалози са лишили не повече от 5 часа. Останалото време депутатите посветили на визити в животновъдни ферми, мандри и други обекти, които нямат директно отношение към тяхната работа.

Автор: Александра Жолкина
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР