През 2020 г. във връзка с пандемията от Германия успя

...
През 2020 г. във връзка с пандемията от Германия успя
Коментари Харесай

Германия постигна целта си за намаляване на въглеродните емисии

През 2020 година по отношение на пандемията от Германия съумя да извърши поставените цели в региона на отбраната на климата. Изводът е изработен от аналитичния център „ Agora Energiewende ” (AE) в оповестен през днешния ден отчет, заяви „ Дойче веле ”.
По данни на АЕ, през предходната година са били с 42,3% по-малко от равнищата пред 1990 година Германските управляващи са си сложили задача за 30 години да понижат нездравословните излъчвания с 40%.
 Въглеродните излъчвания са намалели със 7% през 2020 година Въглеродните излъчвания са намалели със 7% през 2020 година
Въглеродните излъчвания паднаха с рекордните 7% през настоящата година, осведоми БГНЕС. Това се е получило откакто страните постановиха блоки...
през миналата година са намалели с повече от 80 млн. тона. Това редуциране се дължи на въведените коронавирусни ограничавания, акцентират от аналитичния център. Ако ги нямаше, намаляването на излъчванията на СО2 щеше да бъде едвам с 25 млн. това и нямаше да бъдат реализирани задачите за 2020 година
През 2020 година енергийното ползване на немския пазар спадна с 8,7 % спрямо 2019 година и доближи минимума в историята на обединена Германия. Това сочат предварителните резултати, оповестени от работната група по енергийни доклади (AGEB).
Маржовете на Европейски Съюз за въглероден диоксид се поддържат на много високо равнище, увеличавайки цената на екологично нездравословното произвеждане на сила от въглища, до момента в който разноските за газ, в противен случай, са много ниски. Освен това зимата в Европа предходната година беше задоволително мека, което също способства за намаляването на излъчванията вследствие отоплението на жилищата.
Очаква се, обаче, през тази година равнищата на нездравословните за околната среда излъчвания още веднъж да се усилят. С възобновяване на стопанската система секторите превоз и индустрия ще дадат своя „ принос ” за замърсяването. Според специалистите, единственият метод да се понижи този резултат са оперативни дейности в региона на политиката за климата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР