През 2020 г. не е имало незаконни подслушвания, показва докладът

...
През 2020 г. не е имало незаконни подслушвания, показва докладът
Коментари Харесай

Бюрото за контрол на СРС-тата: Не е имало незаконни подслушвания през 2020

През 2020 година не е имало противозаконни подслушвания, демонстрира отчетът на Бюрото за надзор на СРС-тата, който беше признат от парламентарната комисия за надзор на службите, съобщи Българска национална телевизия.

В отчета е разказано, че настояванията и разрешенията за използване на специфични разследващи средства са намалели спрямо предходни години. Намалели са и отводите, само че е маркирано, че контролът е станал по-ефективен, а заявителите по-прецизни.

В отговор до юрист Николай Хаджигенов през юни 2021 година от Бюрото за надзор на СРС обявиха, че не е открито непозволено използване на специфични разследващи средства.

Над 5000 са случаите, когато съдът е разрешил потреблението на СРС. Част от доклада на службите мина при закрити врата, защото част от информацията в отчета е класифицирана.

Най-много заявки за СРС-та са подадени от Специализираната прокуратура за следствие на проведени незаконни групи и най-вече са позволения за използване от Специализираният углавен съд.

" Приключва митът за противозаконните подслушвания през 2020-а на всички протестиращи жители, политици и публицисти ", сподели Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ.

Николай Радулов от ИТН съобщи, че в действителност може да са били законни СРС-тата, " само че те бяха позволени в огромната си част особено за митингите от ръководителите на Специализираните съдилища ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР