През 2020 г. на пазара бяха пуснати много смартфони, способни

...
През 2020 г. на пазара бяха пуснати много смартфони, способни
Коментари Харесай

Коя камера, на смартфоните от най-висок клас на Apple, Samsung и Huawei, е най-добра

През 2020 година на пазара бяха пуснати доста смарт телефони, способни на висококачествено фото и видео снимане. Един от последните, които излязоха през тази година, е водещият смарт телефон от Apple - iPhone 12 Pro Max. Флагманският iPhone е оборудван с по-мощна камера, с 47% по-голям датчик за допиране от останалите смарт телефони в линията iPhone 12. Смартфонът също по този начин поддържа иновационна технология за стабилизиране.

Блогър от канала Mrwhosetheboss (5.76 милиона абонати) се опита да я съпостави с камерите, конфигурирани на флагманите на Samsung и Huawei. Техническите благоприятни условия бяха тествани посредством смарт телефоните на iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy Note 20 Ultra и Huawei Mate 40 Pro. Експертът прави оценка качеството на 4K видеозаснемането, опциите за фотоси, нощния режим, стабилизацията, микрофона и доста други параметри.

Изводите са, че и трите флагмана са оборудвани с кардинално разнообразни датчици и също по този начин употребяват неповторими софтуерни логаритми за обработка на данни. В резултат на това всеки смарт телефон прави по-добро снимане в съответна обстановка или в избран режим.

Американският iPhone 12 Pro Max прави по-реалистични фотоси, до момента в който южнокорейският Galaxy Note20 Ultra създава по-остри и богати на цветове фотоси. Използването на свръхширок динамичен обсег в китайския модел Huawei Mate 40 Pro пък разрешава да се вършат фотоси с минимално количество отражения. В същото време фотографията наподобява малко неестествена.

Качеството на снимане при условия на слаба светлина на смарт телефоните на Apple постоянно е било по-ниско от съперниците. С iPhone 12 Pro Max обаче разработчиците са успяли да извърнат отрицателната наклонност и съгласно блогъра от канала Mrwhosetheboss камерата на iPhone сподели най-хубавия резултат при снимането на нощното небе.

В последна сметка след борбата на флагманите за 2020 година за водачество във фотографията, съгласно специалиста, първото място е за Galaxy Note20 Ultra. Трябва да отбележим, че сходни проби са субективни и зависят от усетите и желанията на експертите. Вижте повече във видеото.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР