През 2020 г. концепцията за най-добрия град за живеене се

...
През 2020 г. концепцията за най-добрия град за живеене се
Коментари Харесай

Обявиха най-добрия град за живеене през 2020

През 2020 година концепцията за най-хубавия град за живеене се промени. Вече не се стремим единствено да имаме благоприятни условия за развлечения и просвета, екологичен въздух и заплата, с която да се устояваме и сред друготоq да спестяваме. Търсим нещо, за което в никакъв случай не сме предполагали, че ще би трябвало да се тревожим толкоз доста: здравето.
Поради тази причина годишната ранглиста на списание „ Global Finance “ е обновена. В търсенето на най-хубавия град за живеене в света включват нормалните си параметри, само че са прибавят данните за смъртните случаи от на милион поданици и го правят оценка с коефициент 3, с цел да му се даде приоритет, съобщи БГНЕС.
По този метод, с цел да бъдем най-хубавият град в света, е належащо да реализираме положителни резултати в икономическата мощност, научните проучвания и развиването, културното взаимоотношение, обитаемостта, околната среда и достъпността (данни от отчета на „ Global City Power “), както и приходите на глава от популацията (данни от Световната банка ). Но също по този начин и за първи път през 2020 година са включени данните за засегнатите от пандемията, предоставени от Университета Джон Хопкинс.
Поради тази причина някои от градовете, които рутинно са били в топ 10 или топ 20, са се сринали до доста по-ниски позиции заради неприятни данни в пандемията. По този метод Брюксел се реалокира на позиция 43; Милано, до позиция 40; и двата испански представители, Барселона и Мадрид, са паднали надлежно на позиции 38 и 35.
От друга страна, има градове, които се опълчват на слизането от трона. Лондон, с отлични оценки във всички останали области, би бил безапелационен победител в надпреварата през 2020 година, само че високият % на инфекции и смъртност от Covid-19 го смъкна на второ място.
Златото за най-хубавия град отива в Токио, който е един от най-бързите и най-ефективни при оправянето с вируса. Почти от първия миг Япония затвори границите и разгласи, че отсрочва Олимпийските игри, като по този метод съумя да задържи вируса за малко време.
Класация на най-хубавите градове за живеене през 2020 г .
 Токио откри плувен център за над половин милиард $ Токио откри плувен център за над половин милиард $
На публична гала в Токио бе открит плувният център, на който ще се организират надпреварите по плуване, скачане във вода и синхронн...
1. Токио, Япония
2. Лондон, Англия
3. Сингапур, Сингапур
4. Ню Йорк, Съединени американски щати
5. Мелбърн, Австралия
 Прозрачна социална тоалетна изникна в токийски парк Прозрачна социална тоалетна изникна в токийски парк
Просторна, чиста и съвсем изцяло транспарантна, необикновена нова социална тоалетна се появи в парк в Токио - само че за благополучие стените стават...
6. Франкфурт, Германия
7. Париж, Франция
8. Сеул, Северна Корея
9. Берлин Германия
10. Сидни, Австралия 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР