През 2020 държавата ще пита земеделците как стопанисват оборската тор.

...
През 2020 държавата ще пита земеделците как стопанисват оборската тор.
Коментари Харесай

Държавата организира национално допитване за оборската тор

През 2020 страната ще пита земеделците по какъв начин стопанисват оборската тор . Това взеха решение депутатите, приемайки на второ четене текстове от Закона за броене на земеделските стопанства. Със законопроекта се урежда подготовката, организацията и провеждането на преброяването на земеделските стопанства. Определени са задачите на преброяването.

Обект на наблюдаване при преброяването ще бъдат земеделските стопанства, отговарящи на съответните критерии, избрани в закона . Регламентирани са типовете информация, която ще бъде събирана за всяко стопанство, референтните интервали, за които ще се събират данните и главните източници на административни данни.

Като органи на преброяването са избрани органът на статистиката в Министерството на земеделието, храните и горите, регионалните дирекции " Земеделие ", Централната комисия и регионалните комисии по преброяването.
 Ким Чен-ун зададе непостижима задача – събиране на 100 кг изпражнения дневно
Ким Чен-ун зададе непостижима задача – събиране на 100 кг изпражнения дневно

35-годишният тантурест деспот има вяра, че заповедта ще избави стопанската система на Северна Корея

Подробно са регламентирани редът, методът за работа, функционалностите, правата и отговорностите на всички участници в преброяването. Предвидени са съответните наложителни образования на анкетьорите и контрольорите , с които ще се подписват цивилен контракти за осъществяване на действия по преброяването.

Информацията от земеделските стопани ще се събира посредством попълването на статистически въпросник на място или онлайн . За задачата ще бъде основано уеб-базирано приложение и ще бъде обезпечена единна входна точка за въвеждане на данни . Организацията и управлението на преброяването е предоставено на министъра на земеделието, храните и горите, взаимно с регионалните шефове и кметовете на общините. Определен е методът на финансиране .

Подготовката за преброяването ще включва съставянето на лист на стопанствата , подлежащи на проучване и провеждането на пробно броене, което да ревизира в действителни условия инструментариумът на преброяването и готовността за онлайн въвеждане на данните . Резултатите и изводите ще се вземат поради при същинското броене.

Предвидено е анкетирането да се организира от 1 септември до 18 декември 2020 г ., като до 18 септември въвеждането на информация ще може да се прави по интернет от земеделските стопани, които ще попълнят електронен въпросник благодарение на уеб-базирано приложение.

В оставащия интервал данните ще бъдат събирани посредством изявление на място от анкетьорите, които ще попълнят въпросникът на книжен притежател или онлайн . Контролът за пълнота и акуратност на информацията ще приключи три месеца след края на анкетирането. Министърът на земеделието, храните и горите ще предприеме нужните ограничения за гарантиране на качеството на излъчените данни .

Регламентирани са редът и методът за култивиране на получените данни , за обезпечаване на тяхната дискретност и за запазване на статистическата загадка, както и задължението за тяхното даване на Евростат, съпроводени от отчет за качеството. Резултатите от преброяването ще бъдат обществени.

При преброяването се събират данни за земеделското стопанство, земеделския собственик и шефа на земеделското стопанство, употребената земя, отглежданите селскостопански животни. Данни ще се събират и за употребената земеделска техника, работната мощ и други доходоносни действия в стопанството, употребените здания за животни, ръководството на оборския тор. Анкетьорите ще имат и асистент. Средствата за допитването са от бюджета на земеделското ведомство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР