През 2019-та малолетните и непълнолетни лица, които са заведени на

...
През 2019-та малолетните и непълнолетни лица, които са заведени на
Коментари Харесай

Детската престъпност във Варна бележи ръст

През 2019-та малолетните и малолетни лица, които са заведени на доклад в детските педагогичен стаи за осъществени от тях противообществени прояви и закононарушения са 583, оповестяват от Териториално статистическо бюро-Североизток, представени от varnautre.bg.

В съпоставяне с 2018 година броят им намалявас 58, или с 9.0%. Основните характерности на водените на доклад в Движение за права и свободи лица са следните: малолетни (на възраст от 14 до 17 г.) -81.5 % ; малолетни (8 -13 г.) -18.5 % ; момчета -467 (80.1%); учащи -494лица (84.7%);

В криминогенна среда живеят 182 малолетни и малолетни, или 31.2 %.

Броят на заведените на доклад в Движение за права и свободи в област Варна през 2019г. малолетни и малолетни е 200, или 34.3% от всички водени на доклад лица, като 76.5% от тях са малолетни. В съпоставяне с 2018г. броят на новозаведените понижава с 8.7%.

За осъществени противообществени прояви в област Варна през 2019г. през Движение за права и свободи са минали 327 малолетни и малолетни.

От тях момчетата са 198, или 60.6%, а девойките -129 (39.4%). В съпоставяне с 2018г. броят на миналите през Движение за права и свободи за осъществени противообществени прояви се увеличавас 96лица (41.6 %).

В структурата на противообществените прояви по типове максимален е делът на миналите през Движение за права и свободи за: „ бягство от вкъщи (от вкъщи), от профилирана институция или от обществена услуга от резидентен вид “ -180 лица, или 55.0 %; „ приложимост на психоактивни субстанции “ -40 лица, или 12.2 %;

През 2019 година броят на малолетните и малолетните лица, водени на доклад в Движение за права и свободи за осъществени закононарушения в област Варна, е 283 и спрямо 2018 година нараства с 2.2 %.

Кражбите на имущество са най-разпространените закононарушения, осъществявани от лицата на възраст 8 -17 години. Извършители на обири са 131 лица, или 46.3% от всички лица, водени на доклад в Движение за права и свободи за осъществени закононарушения.

Най-висок е делът на причинителите на обири от магазини или други търговски обекти -28.2% (37лица), на обири от домовете -13.0% (17лица), на взломникражби -11.5% (15 лица).

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и ДНК-то на съюза.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР