През 2019-та година, по случай десетия си юбилей, Фондация„Стоян Камбарев

...
През 2019-та година, по случай десетия си юбилей, Фондация„Стоян Камбарев
Коментари Харесай

Фондация „Стоян Камбарев“ за втора поредна година предизвиква млади кинотворци

През 2019-та година, по случай десетия си празник, Фондация„ Стоян Камбарев " провокира младите кинотворци с нещо ново, самоуверено и различно- НАГРАДА ЗА КИНО 355. Бяха определени 3-ма режисьори на възраст сред 18 и 30 години, всеки от които трябваше да снима и съобщи 5-минутен игрален филм за 5 календарни дни. Финалисти през предходната година бяха младите и доста надарени кинорежисьори Стефани Райчева, Надя Тодорова и Йордан Михайловски, който сграбчи първата статуетка и 10000 лева

Фондация „ Стоян Камбарев " взе решение НАГРАДА ЗА КИНО 355 да стане обичайната и по този начин за втора поредна година Фондацията на актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и нейния екип ще търси млади създатели с висока мотивация, мощно предпочитание и пристрастеност за кино!

Професионално интернационално жури от Холивуд, Англия и България ще прави оценка кандидатурите и във второто издание на Наградата и ще селектира трима финалисти, които Фондацията ще поддържа, като им обезпечи 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с опция за прилагане на всички декори, осветяване, атрибут и дрешник. Късометражните филми могат да бъдат снимани и на друга, мечтана от младите кинотворци локация.

Традиционно, крайният избор на спечелилия ще е в ръцете единствено на публиката, която ще гледа филмите онлайн и ще гласоподава по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев " - 11-тата Награда за Полет в Изкуството и 2-рата НАГРАДА ЗА КИНО 355.
Престижното и дълго чакано събитие ще се организира на 13-ти април 2020г. в Сити Марк Арт Център.

Вторият притежател на Награда за кино 355 ще получи специфичната статуетка и 10 000 лева под формата на парични средства и услуги за продуциране на идващия му филм от Фондация „ Стоян Камбарев " и нейните сътрудници NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio.

Тази година, в заглавието на кино лентата би трябвало да участва цифрата " 10 ", което да се вплете в сюжета, при цялостна независимост на тематика и род. Допускат се напълно авторски сюжети. Освен 5-минутния филм, тримата финалисти ще би трябвало да снимат и 1-минутно персонално показване в свободен жанр, което ще се излъчи преди лентата.

" Благодарение на забележителното ни интернационално жури, ще бъдем подготвени за дейна работа и селекция от всички точки на света. Но най-важното е, че всеки един от нас, с изключение на член на журито е и сътрудник на Фондация " Стоян Камбарев ", посредством компанията, която съставлява. Смисълът е съумелите и известни създатели от киноиндустрията да поддържат младите гении интензивно в реализацията на техните фантазии, а не просто да раздаваме чекове и статуетки " - показа актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, в качеството си на Председате на УС на Фондация " Стоян Камбарев ".

Кандидатури за НАГРАДА ЗА КИНО 555 се одобряват от 10.01.2020 до 20.02.2020 година на уеб страницата на Фондацията www.kambarev.org.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР