„През 2019 г. поискахме от нашите партньори неговото изпълнение в

...
„През 2019 г. поискахме от нашите партньори неговото изпълнение в
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ отвори вратата на ЕС за Северна Македония преди години

„ През 2019 година поискахме от нашите сътрудници неговото осъществяване в целокупност. Поискахме прекъсването на езика на омразата и претенциите към българското историческо минало да станат част от Преговорната рамка. Това сме отстоявали и на КСНС “, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова през днешния ден.

Тя съобщи, че стратегическият интерес на България е районен съд Македония и страните от Западните Балкани да се причислят към Европейски Съюз. Атанасова напомни, че държавното управление на ГЕРБ е подписало Договора за другарство с РСМ още през 2017 година и добави,че държавното управление на Бойко Борисов още през 2018 година дефинира този въпрос като главен приоритет на първото българско председателство на Европейски Съюз.

Атанасова добави, че предлагането на Френското председателство реферира към двустранните протоколи, които би трябвало да бъдат подписани от двете страни. Протоколът е пътна карта и той би трябвало да бъде подписан от държавното управление преди Преговорната рамка.

" Партия ГЕРБ преди няколко години отвори вратата на Европа за РСМ и през днешния ден тя още веднъж дава зелена светлина тази страна да стартира договаряния за присъединение ", добави тя.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР