През 2019 г. хората много повече се интересуват от пътувания

...
През 2019 г. хората много повече се интересуват от пътувания
Коментари Харесай

Кои градове са станали по-популярни сред туристите?

През 2019 година хората доста повече се интересуват от пътувания до отдалечени места спрямо 2009 година Интересът на туристите към Будапеща пораства по-бързо, в сравнение с към всеки различен град в света, оповестява Lonely Planet, представена от РИА Новости и БГНЕС.

Специалисти от английската изследователска компания са анализирали статистиката от Гугъл Trends, с цел да открият от кои дестинации за пътешестване са станали по-популярни измежду туристите през 2019 година спрямо 2009 година.

Унгарската столица Будапеща се оказва градът с максимален растеж – 87% за 10 години. На второ място е столицата на Южна Корея Сеул. Туристическите благоприятни условия на мегаполиса са забавни за 79% повече хора. На трето място в листата е Копенхаген, за който запитванията са скочили с 68%. В първата петица попадат Тел Авив и Варшава.

Що се отнася до почивките, за последните 10 години максимален растеж на туристи има във Филипините – 170.5%. В този лист влизат също Южна Корея, Саудитска Арабия, Казахстан и Холандия. Нараства ползата и към Египет, Тунис, Турция, Франция и Бразилия.

През 2019 година хората доста повече се интересуват от пътувания до отдалечени места спрямо 2009 година – югоизточна Азия, Индия и Близкия изток.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР