През 2018-та се навършват 50 години от откриването на Народна

...
През 2018-та се навършват 50 години от откриването на Народна
Коментари Харесай

Догодина честваме 50 години на Варненската обсерватория

През 2018-та се навършват 50 години от откриването на Народна астрономическа обсерватория и планетариум „ Николай Коперник “ във Варна. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Варна Свежина Димитрова, шеф на ЦПЛР-Народна астрономическа обсерватория и планетариум „ Николай Коперник “ във Варна.

През годината ще бъдат проведени разнообразни начинания, свързани с юбилея на обсерваторията във Варна, измежду които Национална конференция на Съюза на астрономите в България, Национална младежка астрономическа конференция, както и празник на обсерваторията.

„ Обсерваторията във Варна е открита на 22 май 1968 година. Предвиждаме всеки ден от седмицата към 22 май да организираме разнообразни мероприятия, с цел да срещнем обществеността във Варна и страната с постигнатото от обсерваторията за тези 50 години. Празникът ще приключи с церемониален концерт “, добави Свежина Димитрова.

Конкурсът за рисунка и литературно произведение на тематика „ Изкуството и науката за космоса “ 2017/2018 образователна година се посвещава на 50-та годишнина от откриването на обсерваторията във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР