През 2018-та година общественият натиск подтикна да въведе за първи

...
През 2018-та година общественият натиск подтикна да въведе за първи
Коментари Харесай

Sony таксува допълнително за поддръжка на Cossplay сесии във видеоигрите

През 2018-та година публичният напън подтикна да вкара за първи път поддръжката на гейминг сесии сред няколко платформи (crossplay) за. Тази смяна се отнасяше в началото за огромния шлагер Fortnite преди да засегне и други игри като Minecraft и Rocket League. Сега обаче, след набирането на известността на заведеното дело на Epic против Apple (което се завежда в съда от тази седмица), компанията разкри своите старания да договаря със Sony за поддръжка на Crossplay функционалността . Изглежда японският колос е имал своите условия да таксува издателите на игрите, с цел да им разреши техните заглавия да употребяват тази функционалност.

Според документ на Sony отпреди две години, компанията е открила политика за събиране на възнаграждения за „игри, получаващи огромна част от приходите си на други платформи спрямо PS4„. С това се цели постоянен доход на PlayStation Network услугата спрямо каузи на PS4 Gameplay, като в случай че отношението сред двете стойности е под 0.85, се оформя компенсиращ хонорар.

Така да вземем за пример, в случай че една игра изкарва по 1 милион $ месечно на всички платформи, само че към $900 хиляди идват от консуматори в PSN (тоест PlayStation геймърите наброяват към 90% от общия брой), не се оформят отговорности. Ако обаче броят играчи (и приходи) пада под 85% по отношение на общия доход на играта, Sony претендира за отплата за поддръжката на цялата Crossplay система, от която получава по-малко, в сравнение с взима. По тази причина всеки разработчик би трябвало да споделя своите данни за облагата на заглавията, по отношение на които Sony пресмята своя доход. Може би ще си помислите, че това не визира крайния консуматор, само че в действителност във всички съвременни заглавия съществуват вътрешни поръчки (като скинове, добавки и други), които биха могли да бъдат по-евтини без въздействието на този спомагателен хонорар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР