През 2018 г. Манифеста пътува до Сицилия, а ново триенале

...
През 2018 г. Манифеста пътува до Сицилия, а ново триенале
Коментари Харесай

Най-добрите арт биеналета, които започват тази година


През 2018 година Манифеста пътува до Сицилия, а ново триенале започва в Съединени американски щати, до момента в който Глазгоу и Ливърпул посрещат огромните си изложби. Несъмнено година, която следва ще бъде забавна за арт феновете и пътешественици, показва Artprice.

„ 10-о биенале в Ливърпул: хубав свят, къде си? “ ще се състои от 14 юли-28 октомври, а местата за събитията включват Тейт Ливърпул.

Роденият в Саудитска Арабия художник Май-линг Локо, Джордж Осоди от Нигерия и Суки Сеокионг Канг от Южна Корея са някои от по-малко известните имена, участващи в десетото биенале в Ливърпул. Кураторите Сали Талънт и Кити Скот от Художествената изложба на Онтарио ще се изследват нашето бурно време. "Ние приканваме артистите и аудиторията да разсъждават за свят на обществени, политически и стопански сътресения", споделя Талънт.

„ Манифеста 12: Планетарната градина, обработване на съжителството “ ще продължи от 16 юни до 4 ноември в Палермо, Италия.

12-ото издание на номадското биенале се концентрира върху сицилианската столица Палермо като „ топилка “, която през вековете посреща вълните имигранти. Картината на Франческо Лояконо „ Изглед на Палермо “ (1875) е отправната точка за 12те креативен медиатора на Манифеста - или с други думи, куратори. Те включват архитектите Иполито Лапарели, сътрудник в компанията OMA на Рем Колхас и Андре Жак, които декларират в изказване: "Позицията на Палермо на кръстопътя на три континента го прави идеално място за Manifesta 12, с цел да изследва някои от основните промени на нашето време. "

Подготовката за манифеста е в ход. Историческият Театро Гарибалди още веднъж бе отворен предишното лято със специфична стратегия, озаглавена "Чакащи Манифеста". Програмата кани жителите на града „ да демонстрират интерес към Манифеста и да споделят хрумвания за бъдещето на своя град", споделят уредниците. Друго значимо място е ботаническата градина на града, която ще бъде част от изложбата "Градина на потоците", изследваща токсичността, растителния живот и културата на градинарството.

„ Нов музей триенале: Песни за бойкот “ стартира на 13 февруари и ще продължи до 27 май в Нов музей, Ню Йорк.

Тригодишните куратори - Гари Карион-Мураяри от Новия музей и Алекс Гартенфелд, заместник-директорът на Института за модерно изкуство, Маями, ще осветят полемични настоящи въпроси. Песните за бойкот, споделят уредниците, "изследват интервенциите в градовете, инфраструктурите и мрежите от всекидневието. Изложбата има поради, че тези структури са свързани с вкоренените сили на колониализма и институционализирания расизъм, които усилват несправедливостта." Лидия Оурахман от Алжир и китайската ария Та са измежду 30-те участници.

Глазгоу Интернешънъл от 20 април до 7 май, местата за събитията включват галерията за съвременно изкуство, Глазгоу.

Ричард Парри, някогашен шеф на изложба "Грюни" в Блекпул, поема юздите в Глазгоу Интернешънъл, той става началник на изложения и събития на 70 места. В шоуто "Клетъчен свят" художниците, в това число Джеси Дарлинг, Сеси Еванс и Лин Хершман-Лейсън, ще се съсредоточат върху това по какъв начин се образува бъдещето - за положително или неприятно - от софтуерния прогрес. Други акценти включват независими изложения, отдадени на Марк Лекей и Урс Фишер, а канадският художник Капуни Киуанга и Тай Шани ще показват нови планове. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР