През 2017 година Доналд Тръмп нареди на НАСА да спусне

...
През 2017 година Доналд Тръмп нареди на НАСА да спусне
Коментари Харесай

Китайският крак иска първи да стъпи на Марс

През 2017 година Доналд Тръмп подреди на НАСА да спусне хора на Марс към 2033 година. Датата публично беше скрепена в Закона за позволение на Националното ръководство по аеронавтика и проучване на галактическото пространство, който планува финансирането на организацията.

В книгата си „ Мисия на Марс: нова епоха на откритията на марсоходите и галактическите кораби на Червената планета “ геологът Лари Кръмплер твърди, че в действителността такава цел надали е постижима. Той се базира на доклада на Института за разбор на защитата за 2019 година, в който се споделя, че „ датата на изпращане на орбитална задача на Марс към 2033 година е невъзможна при всевъзможни бюджетни сюжети и графики за разработка и тествания на технологии “. В същия доклад се отбелязва, че 2035 година е по-вероятна за историческия полет, в случай че годишният бюджет на американското галактическо ведомство бъде повишен, само че даже в този случай са евентуални затруднения и задръжки.

Д-р Кръмплер, който е работил с НАСА в границите на задачи на организацията по проучване на планети, написа: „ Освен това създаването евентуално ще повлияе на плануваните лунни задачи и ще изисква по-малко строги условия към здравето на индивида – с други думи, ще бъде по-опасна. “

Според документа на института за защитителен разбор такава задача би могла да бъде осъществена с огромна възможност през 2037 година, а 2039-а е най-реалистична поради евентуалните проблеми с бюджета в хода на нейната разработка.

Както твърди Express News, до момента в който НАСА към този момент се е сблъсквала с проблеми по финансирането на своите многочислени задачи, в Китай са подготвени да заделят всички нужни средства, с цел да изпреварят Съединени американски щати в усвояването на Марс. Съобщава се, че CNSA е цялостна с решителност да изпрати хора на Марс към 2033 година в границите на задача под названието Space Race 2.0. Освен това Space Race 2.0. ще бъде едвам началото на „ огромно асимилиране на Марс “ от Китай, а 2035, 2037, 2041 и 2043 година би трябвало да станат дати за нови китайски задачи на Червената планета.

През 2021 година Китай осъществя значима крачка по пътя към усвояването на Марс. На 15 май върху повърхността на Червената планета в границите на задачата " Тиенъун-1 " сполучливо е спуснат първият китайски марсоход „ Джужун “. В задачата на задачата влизат картографиране на планетата, проучване на характерностите на повърхностния пласт и разпределението на воден лед в него, разбор на състава на материалите от повърхността, премерване на параметрите на йоносферата на Червената планета и доста други.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР