През 2017 г. ЦРУ е планирало да отвлече основателя на

...
През 2017 г. ЦРУ е планирало да отвлече основателя на
Коментари Харесай

Журналистическо разследване: ЦРУ е планирало да убие Джулиан Асандж през 2017 г.

През 2017 година Централно разузнавателно управление на САЩ е възнамерявало да отвлече създателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж, а някои висши чиновници на разследващото ръководство и администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп са стигнали до такава степен, че са обмисляли разновидности по какъв начин да го убият.

Това разкрива демонстрира следствие на „ Якуу Нюз “, което се базира на информация от някогашни чиновници на организацията и президентската администрация.

Според източниците на изданието разискването се е провело " на най-високо равнище " в администрацията на тогавашния президент Доналд Тръмп. Тези проекти са били част от акция против „ Уикилийкс “, в която Централно разузнавателно управление на САЩ се стреми да разшири наблюдението над чиновниците на организацията, да сее раздори сред тях и да открадне техните електронни устройства

Тогавашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео, който по-късно стана държавен секретар на Съединени американски щати, е бил стимулиран да отмъсти на Асандж след публикуването на информация, че разузнаването разполага с хакерски принадлежности, известни под кодовото наименование „ Ваулт 7 “. Централно разузнавателно управление на САЩ тогава заяви, че това е най-голямото приключване на данни в историята на организацията.

Асандж ядоса държавното управление на Съединени американски щати през 2010 година, откакто разгласява онлайн хиляди страници със секретни отчети и документи, генерирани от американските военни и разследващи организации.

Американските управляващи желаят да изправят 48-годишният Асандж на съд по 17 обвинявания в скрит план за хакерска офанзива против компютърна мрежа на държавното управление и шпионаж, за което го грозят 175 години затвор. През 2019 година австралиецът беше арестуван в Лондон по тяхно искане, само че английският съд отхвърли да го екстрадира в Съединени американски щати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР