През 2015 години избухна един от най-големите скандали в историята

...
През 2015 години избухна един от най-големите скандали в историята
Коментари Харесай

Франция даде под съд няколко автомобилни производителя

През 2015 години избухна един от най-големите кавги в историята на автомобилната промишленост, откакто се оказа, че Volkswagen е сложил устройства, които манипулират екологичните данни на дизеловите мотори. Аферата струваше на немския производител близо 32 милиарда евро, само че очевидно към момента не е завършила.
Съд във Франция повдигна публични обвинявания на няколко автомобилни производители, измежду които е и Volkswagen. В случая обаче водещи са френските компании Peugeot и Renault, като за тях се твърди, че също са манипулирали дизеловите мотори на своите модели и по този начин са излъгали потребителите.
 И Фиат се забърка в Дизелгейт И " Фиат " се забърка в " Дизелгейт "
Властите в Германия, Италия и Швейцария направиха обиски в офисите на автомобилния колос " Фиат-Крайслер " и производителя на камиони CN...
Компанията Peugeot SA, която е част от новия алианс Stellantis, е упрекната в машинация на клиенти във Франция, на които е продала дизелови коли с екологичен стандарт Еuro 5 сред 2009 и 2015 година. Френският производител би трябвало да заплати депозит от 10 млн. евро на управляващите (8 млн. евро за погашение на евентуални вреди и неустойки, както и 2 млн. $ като гаранция пред съда. Отделно от това, компанията ще би трябвало да даде банкова гаранция в размер на 30 млн. евро, предопределена за покриване на евентуални вреди.
Очаква се, че обвинявания ще получат още два марки от новия алианс - Citroen и Fiat. Техните представители би трябвало да се явят пред съда, с цел да схванат какво ще се случи и какви суми би трябвало да подготвят за гаранции и за покриване на възможни вреди и неустойки.
Големият съперник на Peugeot - компанията Renault, също е с повдигнати публични обвинявания за машинация на потребителите. Компанията ще заплати 20 млн. за евентуални вреди и неустойки, като ще би трябвало да даде и банкова гаранция от 60 млн. евро.
Що се касае до Volkswagen, германкият производител би трябвало да заплати депозит от 10 млн. евро и да даде гаранция от 60 млн. евро за възможни вреди. От Волфсбург към този момент оповестиха, че протичащото се във Франция е нещо като обновяване на правосъдното произвеждане, което е завършило в Германия през 2018 година и пред Европейския съд 2 години по-късно. Затова от Volkswagen считат, че няма по какъв начин да има второ решение по същите обвинявания и то би трябвало да бъде неразрешено.
 Дизлегейт е коствал 31,3 милиарда евро на VW Group Дизлегейт е коствал 31,3 милиарда евро на VW Group
Германският авто тръст Volkswagen Group пресметна загубите, които е претърпял поради „ Дизелгейт “. Този скандал избух...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР