През 2015 година във Варна бяха изградени 220 нови детски

...
През 2015 година във Варна бяха изградени 220 нови детски
Коментари Харесай

Гражданин обвинява кмета на Варна, че бяга от проблеми с изкуствени протести

През 2015 година във Варна бяха построени 220 нови детски площадки. Една от тях се намира зад блок №13 в ж.к. " Чайка ".

Площадката е построена по този начин, че на процедура е прилепена до самия блок №13. Непосредствената непосредственост на площадката пречи на живущите в блока. За това сигнализира жителят Стоян Стоянов.

По думите на Стоянов жителите на блок №13 упорстват за преместването на площадката . В писмо до news.bg той изяснява, че жителите на блока са подали няколко тъжби до локалната администрация, преди построяването на площадката да стартира. Това обаче остава без триумф.

В продължение на 3 години след построяването на площадката поданици на блока не престават да изпращат тъжби до кмета на общината Иван Портних, а отговорът пристигнал тази седмица. От общината организирали среща с жителите на блока на 23 май, на която участвал зам.-кмета Тодор Иванов.

В писмото си Стоянов изяснява, че на предходния ден, 22 май, от общината решили да оповестят срещата. На прилежащите блокове - №8, 11, 12 и 14, били залепени уведомления за идната среща , което възмутило жителите на блок №13, тъй като тези блокове не са в непосредствена непосредственост до площадката.

Възмущението обаче повишено. Когато почнала срещата с представители на общината, на площадката се появили деца, които носели афиш, протокол и подписка против " Премахването на площадката ".

" Aко се построи общински обект в непосредствена непосредственост до Вас, знайте че е допустимо господин Портних да ви убеди в публичния интерес, посредством проведено докарване на живущи от покрайнината, на които този обект не пречи, и опълчването им на Вас и вашите деца ", написа Стоянов.

Според него митингът е проведен от общината. Гражданинът недоумява кой е споделил на децата, че жителите на блок №13 желаят площадката да бъде отстранена, а не преместена.

Според жителя също по този начин е невероятно децат а от прилежащите блокове, на които площадката в действителност не пречи, да се самоорганизират с афиш, протокол и подписка единствено за 24 часа след слагането на уведомленията пред входовете. Пред тези блокове дори нямало залепени уведомления, добавя Стоянов.

 Автосервиз тормози жители в комплекса на слепите във Варна
Автосервиз тормози жители в комплекса на слепите във Варна

Шумът от автосервиза започвал от 6 часа сутринта и продължавал през целия ден

В тази връзка жителят пита кмета на Варна Иван Портних, този път в медиите:

Уважаеми господин Портних,
- Кому е нужно при шерване на проблеми на живущите, да се докарва агитка от малолетни които да скандират?
- Как се усещат нашите деца от бл. 13, които са по-малко на брой а площадката е под балконите им, и другите деца ги упрекват, че желаят да я отстранен?
- Кому беше нужна нервност и борбата сред деца, родители и пенсионери, която се получи?
- Защо потвърждавате правотата на площадката да е прилепена до бл. 13, с проведено докарване на жители от прилежащи блокове (на които тя разумно не пречи) и провокиране на напрежение?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР