През 2014 г. обемът на продажбите на Senator падна с

...
През 2014 г. обемът на продажбите на Senator падна с
Коментари Харесай

Бирените гиганти атакуват Африка с ниски цени

През 2014 година размерът на продажбите на Senator падна с 75% в Кения, откакто данъкът върху пивоварните бе повишен с 46%

Още по тематиката
Производителят на Corona влага 4 милиарда $ в компания за питиета с марихуана

Constellation Brands се насочва към договорката, тъй като потреблението на бира в Съединени американски щати понижава
16 авг 2018
Heineken понижава упованията си за 2018 година поради експанзията в Бразилия

Печалбата на втория максимален производител на бира в света през миналото полугодие е под упованията на пазара
1 авг 2018
Наздраве за 700 млн. лева

Продажбите на алкохолни питиета порастват със 7% последната година
27 юли 2018 В най-бедните кътчета на света пивоварните би трябвало да постановат сами измененията съгласно възходящия с невероятни темпове пазар на бирата. Повечето поданици на Африка не могат да си разрешат бири, които известните пивоварни като AB InBev, Heineken и други продават по света. Ниската покупателна дарба наред с променливите цени на суровините принуждават пивоварите да намаляват цените съгласно локалните условия.

Какво пият африканците

В Уганда, по черния път към предградието Буголоби в столицата Кампала, клиентите си проправят път един през различен в механа с размерите на асансьор, с цел да си наливат студена бира от 50-литрово буре, споделя The Wall Street Journal. Бирите Senator съдържат локалното растение сорго и се създават от локалното поделение на Diageo, най-големия международен производител на ликьори. Струват към 1700 угандови шилинга, което се равнява на 46 цента. Diageo, AB InBev, Heineken и Castel към този момент генерират 98% от облагата за бира в района, което съгласно Bernstein Research се дължи значително на придобиванията им на локални пивоварни.

Консумацията на бира в Африка е най-ниската в света - към 10 литра бира на глава от популацията, в съпоставяне със 70 литра в Северна Америка и Западна Европа. Това обаче е най-бързо развиващият се пазар на континента съгласно Bernstein Research.

През юли основният изпълнителен шеф на Diageo в Африка - Джон О`Кийф, съобщи пред вложителите, че тактиката на компанията е да доближи до потребителите, които не могат да си разрешат да пият известните марки на международния пазар. " Това ни разрешава да разчитаме по-малко на междинната класа, като се има поради икономическата неустойчивост ", разяснява той.

За бирите и налозите

Някои държавни управления на континента виждат възходящата известност на бирата и усилват налозите и акцизите. Това подтиква феновете на алкохола да избират противозаконните питиета, които към момента съставляват 60% от пазара в Африка.

Все отново пазарът на континента остава непредвидим за интернационалните компании, които се надяват да положат основите на дългогодишен бизнес, настояват анализатори. Състоянието на някои компании, чиито пивоварни са били измежду най-предпочитаните от бедните клиенти на континента, бързо се утежнява заради обезценяващите се валути и съмненията в цените на суровините. Подобни аномалии могат да разклатят индустриалните линии на фирмите дружно с покупателната дарба на клиентите.

През 2014 година размерът на продажбите на Senator падна със 75% в Кения, откакто държавното управление усили налога върху пивоварните с 46%. Следващата година държавното управление промени тактиката си и реши да усили налога на международните марки, които не са толкоз чувствителни към цените.

Според Deutsche Bank главният проблем в Африка е достъпността, тъй като единствено 15% от потребителите в Африка могат сега да си разрешат бира. Ако цената се понижи на половина, делът на възрастните, които биха могли да си купят бира, става 40%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР