През 2014 г. 20-годишния автомобил на Димитър Радев изчезва от

...
През 2014 г. 20-годишния автомобил на Димитър Радев изчезва от
Коментари Харесай

Преди три години колата на пенсионера Димитър мистериозно изчезна от центъра на София! Сега обаче ще го одрусат с 16 бона, защото...

През 2014 година 20-годишния автомобил на Димитър Радев изчезва от центъра на София. Мъжът алармира в полицията, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата впрягат запас и половин година търсят колата.

„ Междувременно получихме известие от Районната прокуратура, че това досъдебно произвеждане се стопира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, споделя Димитър.

С това известие за него казусът завършва.

След още 2,5 години, това лято ненадейно пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че би трябвало да отиде до наказателния паркинг в квартал „ Дружба” в тримесечен период, с цел да прибере от дълго време забравената си кола.

На всичкото от горната страна възрастният мъж се оказва, че дължи и много солена такса за тригодишния престой на колата на наказателния паркинг – близо 16 хиляди лв..

Абсурд, само че факт, признават и от Министерство на вътрешните работи, и от Центъра за градска подвижност. Крадецът свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „ паякът” я вдигнал.

От „ Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се търси. Нямало и по какъв начин да схванат, твърди директорката на отдела Румяна Милова. От Министерство на вътрешните работи пък ще ревизират за какво проверяващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели три години.

А Димитър Радев обмисля да съди Министерство на вътрешните работи и „ Градска мобилност”. Колата пък ще отиде са скрап, защото се е амортизирала, осведоми Нова тв.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР