През 2011 г. Shelby SuperCars представи своята визия за супер

...
През 2011 г. Shelby SuperCars представи своята визия за супер
Коментари Харесай

Забравете за Bugatti, Tuatara впряга 1750 „коня”

През 2011 година Shelby SuperCars показа своята визия за супер състезателен автомобил. Тя си остана единствено визия цели 7 години, с цел да се появи SSC North America, които този уикенд показаха хипер автомобила Tuatara на Конкурса за грациозност в Пебъл Бийч. Автомобилът бе показан паралелно до новото създание на Bugatti, само че чисто като параметри Tuatara превъзхожда Chiron.

Причината за това се крие в централно инсталираният 5,9-литров V8 с дву турбини (Chiron: W16 с четири турбини), генериращ 1350 к.с., които може да доближат до 1750 к.с., когато бензинът се укрепи с етанол. Двигателят, чиято алена линия на оборотомера стартира от 8800 об./мин, тежи 194 кг и изпраща цялата тази мощ единствено към задните колела чрез 7-степенна „ компютризирана механична скоростна кутия”, която е снабдена с „ роботизирана система за превключване на предавките”.

Теглото на високоскоростното купе е 1247 кг, а коефициентът му на челно въздушно противодействие е единствено 0,279. За да бъде реализирана тази впечатляваща ниска маса, SSC употребява въглерод освен за купето и шасито, само че даже и джантите са карбонови. 20-инчовите джанти са „ обути” с гуми Michelin Pilot Sport Cup (отпред 245/35 и 345/25 отзад).

Според техническите параметри на Tuatara (новозеландски гущер) демонстрират ширина от 2 метра и височина от единствено 1,1 метра.

Оттук насетне остава да забележим и действително удостоверение на изказванието на появи SSC North America, които са твърдо уверени, че тяхното създание може да надвиши границата от 300 мили/ч (483 км/ч). В момента рекордьор на планетата е Koenigsegg Agera RS, развил 447 км/ч.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР