През 2008 година съдът постанови отнемане на имущество на Мартин

...
През 2008 година съдът постанови отнемане на имущество на Мартин
Коментари Харесай

Проф. Стоян Кушлев: Необяснимо е как Мартин Божанов - Нотариуса е имал 2 ЕГН-та

" През 2008 година съдът постанови лишаване на имущество на Мартин Божанов - Нотариуса в размер на 430 000 лв. за осъществяване на голям брой измами. Това разкри в студиото на БНРпроф. Стоян Кушлев, някогашен ръководител и основател на Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество.

По думите муБожанов е осъждан с влезнала от закона в действие присъда, само че той има подозрение, че я е изтърпял.

Не познавам Божанов. Но за мен енеобяснимо е по какъв начин е имал 2 ЕГН-та, това са големи пропуски и корупция в системата, посочи Кушлев.

Той счита, че самият Мартин Божанов - Нотариуса си е подготвял такава орис, като още през 2005 година е имало влезнала в действие присъда за измами против убития. Едно от първите каузи, формирани за лишаване на имущество през февруари 2006 година, е против Божанов, добави Кушлев.

Според ръководителя на Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество е необяснимо по какъв начин все пак Нотариуса се е оказал по-късно с чисто досие. Затова Душлев позволи, че това е станало допустима поради заменено ЕГН.

" Може би си е сътрудничел със службите, само че не мога да кажа сигурно. Имало е случаи с клиенти на Комисията, на които е било отнето доста съществено имущество. В някои случаи някои служби се опитваха да повлияят на активността на Комисията, само че аз в никакъв случай не го позволих, разяснява проф. Кушлев и добави, че по тази причина даже е получавал и закани.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР