През 20-21 в. медицината доста е напреднала и могат да

...
През 20-21 в. медицината доста е напреднала и могат да
Коментари Харесай

Гладолечението

През 20-21 в. медицината много е напреднала и могат да се лекуват заболявания, които преди са били нелечими като да вземем за пример туберкулоза и едра шарка. Обаче за сметка на това са се появили и нови заболявания, по-сложни от предходните. Това ненапълно се дължи на по-вредния живот, който водим – дишаме нечист въздух, пием недобре филтрирана вода, храним се с полуфабрикати, консерванти, използваме козметика с репилени и други нездравословни съставки, които се поемат през кожата, слънцето е по-вредно от преди заради непрекъснато разширяващата се озонова дупка.
Добре тогава. Възможно ли е да водим здравословен живот? Как да предпазим себе си и околните си хора. Когато чух за метода на гладолечението не бях от хората, които одобряват концепцията позитивно. Вярвах, че човек, в случай че не яде, ще аргументи личната си гибел. Но дамата, от която разбрах за метода, говореше от личен опит. Не ми разказваше за някого другиго, който дори не е и виждала. Дори ми даде два листа с малко изложение и указания тъкмо какво би трябвало да се прави. Но въпреки всичко взех решение да употребявам и различен източник. Отидох в книжарницата и си купих две книги по тематиката. Едната беше на съветски лекари, които имат клиника в Русия, в която публично лекуват по този способ, а другата беше с създател Пол Брег.

Какво тъкмо е лекуването посредством недояждане?

На първо място това е способ за пречистване. Всички отрови и токсини, които поемаме по един или различен метод, се натрупват по кръвоносните ни съдове и се популяризират посредством кръвта до значимите органи на организма ни. Получават се мастни формирания по основните артерии, като ги запушва и предизвиква инфаркти, удар, болести на сърцето. Допълнително заради стресовата среда към нас тялото ни натрупа ресурси, които са непотребни за него. Те са при положение на болест или апетит, един тип като застраховка. Оставяйки се гладни обаче за известно време, то стартира да се храни от тези ресурси и да изхвърля нездравословните субстанции и насъбраните мастни формирания. Разбира се, това става последователно, само че от време на време с по-бърза скорост, което води до прилошаване, гадене, ниско кръвно. Лекото неразположение не е рисково. Опасно е, в случай че не подхващаме ограничения посредством сдържан режим да оздравяваме тялото си и да се предпазваме от заболявания. Отдавна е потвърдено, че с приемането на медикаменти и други медицински средства, учредени на химии, тялото не се лекува, а боледува от нещо друго. Лекарствата лекуват единствено признаците, само че не и първоизточника, а той е задръстеният с токсини организъм. С цел да се почисти тялото ни подвига температура и демонстрира признаци, които се пробват да ни покажат по-дълбок проблем с значим орган.
Лекарите, които предлагат гладуването като способ за изчистване и лекуване, предлагат по-скоро да се върнем към натурален метод на живот – да премахнем всичко изкуствено, което използваме като храни най-вече. Храненето на първо място със сурова храна – 70% преди готвената, е огромно преимущество. Напоследък от ден на ден именити персони по света осъзнават значимостта от био продуктите и включването на повече салати и плодове в дневното меню.

Как се прави?

Най-лесно е от естествения ни хранителен режим да преминем последователно към по-лек, да вземем за пример 2-3 дни на плодове или фрешове, и по-късно да преминем към апетит. Под апетит се има поради цялостен апетит – единствено на вода. Всичко останало се дефинира като тип диета, тъй като включва някакъв тип храна или сокове, а те съдържат хранителни съставки. Добре е да не се употребява високо минерализирана или чешмяна вода. Можем да си сложим период на глада – да вземем за пример седмица или 10 дни. Помнете, че първите 3 дни са най-трудни. Усещате се гладни и както споделих може да се получи гадене, ниско кръвно и даже температура. Това са ясни признаци, че тялото е почнало да се чисти. Ако гаденето и температурата продължат по-дълго, значи, че имаме прекалено много токсини в себе си, които внезапно са почнали да излизат от нас. Обикновено, в случай че ни е прекомерно зле, се предлага повече отмора.
По време на гладуването се образува утайване по езика. Това са също отрови, които излизат. Може да се остъргва с върха на лъжица или с четка за зъби. В никакъв случай не би трябвало да се гълта. Задължително пийте доста вода – най-малко 2 литра дневно през зимата и даже повече през лятото. Чрез урината също се изхвърлят доста токсини. За опит можете да събирате първата си урина всеки ден в бурканчета и да ги държите на мрачно място. След няколко дни на дъното им ще се образува наслойка, което са отделените нездравословни субстанции.

Действие

Гладуването не инцидентно е несъмнено като знамение. То не е неприсъщо за организма. Дори животните, когато са заболели, отхвърлят да одобряват храна, с което очевидно се лекуват. Този способ, прилагайки се вярно, оказва помощ за лечение на голям брой заболявания – кръвно, бодърствуване, заболявания на сърцето, кожата, храносмилателната система, кръвоносната система, зрението и други. Цялостно подмладява организма. Зарежда с оптимизъм. Помага за намаляване или напълняване. Връща естествения режим на работа на организма и органите.

Захранване

След направено гладолечение е наложително да се премине последователно към обикновено хранене. Колкото е била продължителността на неприемането на храна, толкоз дни би трябвало да се захраним. Например, в случай че не сте яли 7 дни, първият ден е добре да бъде на разредени сокове с вода, втория ден също можете да изкарате на сокове + някакъв плод. Третия ден да изядете един огромен домат. И идващите няколко дни до 7 да вкарвате в менюто си по още малко сурови плодове и зеленчуци и никога да не се тъпчете. Стомахът се е свил през времето на апетит и даже не е работил, тъй като е нямал какво да смила. Затова би трябвало да го щадим. Препоръчва се да се изчака известно време след зареждането, преди да вкусите месо още веднъж, защото то е трудноусвояем артикул.

Кога не се предлага

Както и всеки способ на хранене или лекуване има някои условия, които е добре да се знаят. Не се предлага да гладувате над 10 дни без лекарско наблюдаване. Ако имате комплицирани болести или такива, с които е нужно да вземате медикаменти, също би трябвало да се обърнете към доктор. През гладните дни не пийте алкохол и не пушете. Газираните питиета също са неприемливи. Това единствено може да ви накара да се чувствате зле. Пълният апетит е противопоказен за диабет. Аз персонално предлагам да прочетете повече материали по тематиката, преди да пристъпите към гладолечение.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР