През 1998 година Ford представи пред света един изцяло нов автомобил,

...
През 1998 година Ford представи пред света
един изцяло нов автомобил,
Коментари Харесай

Новият Ford Focus: Високи технологии, но и глад за завои

През 1998 година Ford показа пред света един напълно нов автомобил, който пренаписа разпоредбите за това по какъв начин трябва да наподобява и да се усеща на пътя един компактен модел, с цел да носи той на водача върхово наслаждение от ръководството, но в същото време да бъде необятен и функционален, и да е наличен. За изключително малко време Focus се превърна в пример и резервира лидерската си позиция през идващите години.

20 години и 16 000 000 продадени екземпляра в глобален мащаб по-късно станахме свидетели на появяването на напълно новото поколение на Focus и по всичко наподобява, че дебютиралият и на българския автомобилен пазар модел ще продължи по траекторията на своите прародители, но стъпвайки въз основата на всички най-нови технологични разработки и преимущества, с които разполага Ford все още.

За новото потомство на Ford Focus с пълно право може да се каже, че е най- иновативната, динамична и вълнуваща кола, която компанията е стартирала на пазара през последните години, че даже и в цялата си история. Разработен напълно от нулата и на нова платформа, процесът на създаването му е разрешил на екипа на марката да разкрие капацитета си и да създаде артикул от нова епоха по отношение на технологиите, комфорта, пространството и удоволствието от управлението.

В същото време, новото семейство на Focus, което е първата кола на марката, използваща новата платформа C2 с основен акцент върху повишението на пасивната безопасност на пътя, дебютира и с редица нови и новаторски системи за повишаване на дейната сигурност, в това число прожекционен head-up екран, система Active Park Assist 2 за автоматизирано паркиране, нова система Stop & Go за автоматизирано следване на пътния поток, Speed Sign Recognition и Lane-Centring технология за придвижване в засилен трафик, и други.



С съществена цел намаляването на натоварването от ръководството, както и възникването на опциите за пътни инциденти, автомобилът разполага със системи като адаптивен круз надзор, адаптивни предни светлини и с пионерна за сегмента функционалност за осветление на следващия завой, първа по рода си в този сегмент система Evasive Steering Assist за избягване на спрели или постепенно движещи се превозни средства и други. На фона на цялата тази екипировка, новият Focus получи напълно заслужена върхова оценка от за безопасността, която предлага на лидера, неговите спътници и останалите участници в пътното придвижване от Euro NCAP.

Новият Ford Focus разполага също по този начин със системата FordPass Connect за интернет свързаност, която с изключение на, че може да превърне колата в безжичен рутер с опция за свързване на до 10 устройства, обещава актуална пътна информация в реално време. С помощта на мобилното приложение FordPass, бъдещите притежатели на автомобила пък могат да разчитат на локатор за своята кола, отдалечена диагностика и актуално положение, опция за отключване/заключване на вратите и стартиране на мотора от разстояние, и други.

Основна точка при колата несъмнено е и нейният дизайн, и тук новият Focus не разочарова. Стилистиката и излъчването са напълно нови, елегантни, само че и нападателни, създаващи изцяло лъчение за потенциал, темперамент и персоналност. От Ford предлагат новото потомство на хитовия си модел както в познатите от актуалната гама на марката равнища на съоръжение Trend, Titanium, ST-Line и Vignale, по този начин и специфичната , при която както подсказва името, акцентът е върху изживяването отвън общоприетите пътища.

Новият Focus, който e разполагаем във версия с пет порти и комби, а на някои пазари и като седан, се предлага също по този начин с първото приложение на технологията Continuously Controlled Damping (CCD) за независимо предно и задно окачване, система Drive Modes (Normal, Sport и Eco), с избор сред международно признатият еднолитров трицилиндров EcoBoost и новия 1.5 литров EcoBoost бензинови двигатели, както и сред 1.5 и 2.0 EcoBlue дизелови мотори, и нова интелигентна осемстепенна автоматизирана предавателна кутия.

Еднолитровият EcoBoost елемент в новия Focus идва с три мощностни версии- 100 и 125 конски сили, 1.5 литровият EcoBoost в две- 150 и 182 конски сили, 1.5 литровият дизелов EcoBlue в две- 95 и 120 конски сили, а двулитровият обещава 150 конски сили и 370 Нм.

На фона на цялата високотехнологичност на новия Ford Focus, автомобилът е запазил основното си качество и достолепие, което го направиха емблематичен на европейския пазар. Колата продължава да доставя същинско наслаждение от управлението си, атакувайки завоите уверено и с задоволителен запас стабилност в завой. Дизеловите модификации на модела дават отличен баланс между динамика и горивна изгодност, като предлагат доста плавна возия и достатъчен капацитет за придвижване с висока скорост. За бензиновите ще кажем само това, че еднолитровият трицилиндров двигател продължава да впечатлява и да изненадва, както и да оборва рецензиите с повече от 1.6 милиона реализирани представителя от фамилията си EcoBoost.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР