През 1998 г. директор на най-натоварената и важна митница в

...
През 1998 г. директор на най-натоварената и важна митница в
Коментари Харесай

Бивш митничар: Паскал беше просто изпълнител , големият в контрабандата е Иван Тодоров - Доктора

През 1998 година шеф на най-натоварената и значима митница в Свиленград е Георги Шишков. Минал през два опита за ликвидиране, Шишков в следствие става и народен представител от ОДС. Той е от първите, за които настояват, че прибира пари от контрабанда. Шишков обаче съумява да осъди политика, който го упреква, а на свои ред твърди, че генералската група, към която се причислява и починалия към този момент ген. Любен Гоцев стои зад каналите.

Днес Георги Шишков е надалеч от политиката. Занимава се със земеделие, само че одобри поканата ни да опише за старите и новите. Знаете, след неуспех на теста за преданост на над 25 чиновници на митницата в Свиленград - тя беше закрита, а цялата и работа беше поета от митницата в Бургас.

" Николай Николов - Паскал не е бил митничар. Той е бил водач в интернационалния превоз, познавам го инцидентно от 1993 година Запознах се с него на сватбата на мой другар. В Хасково и Димитровград има заселени политически емигранти от Гърция. Тези хора са забавни на хора от Държавна сигурност. Водещият офицер е хванал Николай като юноша и им прави връзка с един от тези гръцки емигранти, и след 1990 година основават обща компания. На този гръцкия жител, който живее в България - неговите родственици стартират да провеждат тировете с цигари от Кипър през Солун и по този начин до България ". Това съобщи някогашният шеф на митницата в Свиленград Георги Шишков в " Говори в този момент ".

Той изясни, че огромната фигура в контрабандата е Иван Тодоров-Доктора, а Паскал е бил просто един добър " реализатор ".

" Той играе огромните игри, а Паскал е районен представител, той е един добър реализатор, не задава непотребни въпроси, няма импровизации, може би по тази причина се е запазил в годините ", добави Георги Шишков.
По думите му не всякога в сходни схеми са забъркани хора от " върха на политика ".

" Много постоянно нещата опират до регионално равнище. За да действа един канал са нужни 3-ма индивида - един митничар, който да пропусне стоката, един служител на реда и един магистрат, който да ги пази. Не е наложително това да е човек от върха на политиката. Имам подозрения Петя Банкова да е забъркана в сходни схеми ", изясни още Шишков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР