През 1989 година, една добре позната приказка оживява на големия

...
През 1989 година, една добре позната приказка оживява на големия
Коментари Харесай

Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на „Малката русалка“

През 1989 година, една добре позната приказка оживява на огромния екран в красива, изпълнена с доста музика вълшебна анимационна акомодация, която пленява въображението и сърцата на милиони фенове и се трансформира в мигновена класика – Малката нимфа на Дисни. В добавка към страхотния финансов и културен триумф, филмът дава начало и на извънредно сполучлив интервал от цяло десетилетие, който става прочут като „ Дисни Ренесанс “, в който студиото се завръща към корените си и основава едни от най-големите си и обичани шлагери. През май 2023 години Малката нимфа ще се завърне на екран в не по-малко впечатляваща и пленителна игрална версия, която дава обещание незабравимо преживяване в киносалоните, бележещо нова паметна глава в историята на Дисни. 

Първият тийзър филмов откъс на Малката нимфа повдига завесата към забележителния подводен свят Атлантика, загатвайки за познатите, само че и доста нови чудеса, които ще открием в амбициозната продукция, ръководена от номинирания за „ Оскар “ Роб Маршал (Чикаго, Мемоарите на една гейша), който работи с Дисни за четвърти път след триумфа на Карибски пирати: В непознати води, Вдън горите и Мери Попинз се завръща. Трейлърът предлага и първата ни среща с иконичната Ариел и прелестния ѝ глас, олицетворени от номинираната за „ Грами “ актриса и певица Хали Бейли (Grown-ish). 

(видео) 

Малката русалка  споделя за прелестната, талантлива с възвишен глас Ариел – най-младата щерка на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие оттатък морето – нещо, което нейният татко строго ѝ не разрешава. Един ден, по време на свирепа стихия, Ариел избавя от корабокрушение красивия принц Ерик, в който се влюбва надълбоко и взема решение да направи всичко допустимо да се срещне с него на сушата. Това я води в ръцете (и пипалата) на злата морска магьосница Урсула, която примамва русалката с пъклена договорка.  Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в подмяна на нейния чудно хубав глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им. В рамките на тези три дни Ариел би трябвало да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „ целувката на същинската обич “. Ако това се случи, Ариел ще остане вечно човек, в противоположен случай тя вечно ще принадлежи на Урсула като нимфа. 

Сценарият на Малката русалка  е дело на Джейн Голдман (Звезден прах) и Дейвид Магий (Животът на Пи), по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Наред с Хали Бейли, като цар Тритон и вещицата Урсула ще забележим звездите Хавиер Бардем и Мелиса Макарти. Джона Хауър-Кинг е принц Ерик, а в останалите емблематични функции ще чуем гласовете на Давийд Дигс като Себастиан, Джейкъб Трембли като Флаундър и Акуафина като Скатъл. Във кино лентата вземат участие още Нома Думензвени, Джуд Акувудике, Лорена Андреа, Кайса Мохамар и други

Гмурваме се надълбоко във вълшебния свят на Малката нимфа от 26 май единствено в кината на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР