През 1988 г. Световната здравна организация, в стремежа си да

...
През 1988 г. Световната здравна организация, в стремежа си да
Коментари Харесай

АНТИСПИН кампания ще се проведе в Пловдив

През 1988 година Световната здравна организация, в устрема си да насочи публичното внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае нуждата от поддръжка и схващане за хората, живеещи с ХИВ, афишира 1-ви декември за Световен АНТИСПИН ден. Тази година денят ще бъде маркиран по целия свят за юбилейния 30-ти следващ път.

Всяка година ние от  Български юношески Червен кръст в цялата страна организираме акция във връзка Световния АНТИСПИН ден, с която осведомяваме хората за тематиките " Превенция на ХИВ/СПИН ", " Сексуално излъчени инфекции и полово рисково държание ".

И тази година доброволците младежи от организацията приготвят атрактивни осведомителни материали и занимателни игри, с цел да привлекат вниманието на хората към значимите тематики през месец ноември и декември. 

През ноември 2018 година всеки искащ имаше опция да се наслаждения на кино лентата " Бохемска рапсодия ", отдаден на група Queen  и личността на Фреди Меркюри.

Неговото име е знак на смелостта и гласността на ХИВ - инфекцията и хората, живеещи със СПИН. Затова Български юношески Червен кръст - Пловдив провокира посетителите в киното с забавни въпроси и дарове на 08.11 и 15.11. Тази самодейност даде старт на АНСТИСПИН акцията във връзка 1-ви декември, която ще продължи с други събития на самия ден.

В интервала 17.11 – 18.11.2018 година доброволци на БМЧК от Пловдив, Асеновград и Карлово минаха образование на тематика " Превенция на полово рисково държание и ХИВ/СПИН “.  В интервала 26.11.2018 година – 04.12.2018 година доброволците на БМЧК, подготвени по тематиката, организират лекции измежду свои връстници в ОУ " Антин Първи ", Национална комерсиална гимназия, СУ " Димитър Матевски " и ОУ " Панайот Волов ".

На 30.11.218 година доброволците на БМЧК, които са възпитаници в ЕГ " Иван Вазов “ и ЕГ " Пловдив “, ще проведат самодейност в учебните заведения си. Днес от 15:30 часа БМЧК – Пловдив провежда спокойно шествие в символ на съпричастност към хората, живеещи с ХИВ. Шествието ще започва от Централна поща – Пловдив и ще продължи до Джумая джамия.

След това денят ще продължи с АНТИСПИН – празненство в бар Craftъ “ от 17:30 часа. Там доброволците ще забавляват хората с разнородни игри и дарове. В дните от 03.12 – 05.12.2018 година доброволците на БМЧК ще станат част от акцията " Празнувай отговорно “, проведена от студентските препоръки на университетите в гр. Пловдив. Те ще раздават информационние материали на тематика " Превенция на сексуалнорисково държание “ и ще показват първа долекарска помощ. На 04.12 червенокръстците ще станат част и от АНТИСПИН самодейността на Технически университет София – филиал Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР