През 1972 г. експерти от Масачузетския технологичен институт са прогнозирали,

...
През 1972 г. експерти от Масачузетския технологичен институт са прогнозирали,
Коментари Харесай

Проучване от 1972 г. посочва, че цивилизацията ще загине след 13 г.

През 1972 година специалисти от Масачузетския софтуерен институт са планували, че цивилизацията ще рухне в средата на 21 век, до момента в който хората се пробват да подобрят положението на стопанската система. Стремейки се към по-добра стопанска система, те не вземат поради какъв брой мощно вредят на околната среда. Последното изследване сподели, че учените от предишния век са били прави, само че техните прогнози може да се осъществен доста по-рано, написа Блиц, базирайки се на Yale Journal of Industrial Ecology.

KPMG е основала специфичен компютърен модел, с който можете да видите развиването на света от 1972 година. По време на изследването по едно и също време бяха взети поради 10 разнообразни основни променливи. Те включват развиването на промишлеността, размера на човечеството и въздействието върху околната среда. Те откриха, че след 10 години ще има видимо закъснение на икономическото развиване. Около 2040 година ще настъпи обществен колапс.

През 1972 година специалистите взели поради много дълъг интервал от време, 1900-2060. Изследването сподели, че от 2000 година популацията ще стартира да понижава и ще има по-малко запаси. В същото време във въздуха ще излизат от ден на ден и повече рискови субстанции. Преломната точка трябвало да пристигна през 2020 година Ако в близко бъдеще не бъдат подхванати ограничения, не може да се избегне крахът на цивилизацията.

Новото изследване употребява модифицирана версия на остарелия модел. През 70-те години на предишния век били прегледани два сюжета. И двата демонстрират, че икономическият напредък скоро ще спре.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР