През 1958 и 1959 година баскетболен клуб Академик записва най-големите

...
През 1958 и 1959 година баскетболен клуб Академик записва най-големите
Коментари Харесай

Саша Везенков вече е MVP на Евролигата – какви са шансовете му да стане и шампион в турнира?

През 1958 и 1959 година баскетболен клуб Академик записва най-големите триумфи на българския клубен баскетбол при мъжете, достигайки два пъти до край на ФИБА Купа на европейските първенци. Днес, под името Евролига, конкуренцията е втората най-силна в света (след НБА), а българин е под светлините на прожекторите, откакто Александър Везенков поведе своя Олимпиакос към финалната четворка. 

Саша, както е прочут в целия свят българският баскетболен феномен, беше разгласен за MVP в шампионата (след като приключи под №3 година по-рано) и на гребена на вълната на този триумф, огромният въпрос, който си задават почитателите на играта, е дали Везенков може да изведе Олимпиакос и до успех в най-комерсиалния европейски клубен турнирпреди (евентуално) да се насочи към НБА.

Какви са възможностите на Олимпиакос и Везенков за златните медали?

 

Преди старта на " финалната четворка ", която ще се изиграе в Каунас, Олимпиакос се смята за любимец №2 в шампионата. Платформата за  efbet, която е и общоприет спонсор на българския народен тим по баскетбол, предлага коефициент от 2.70* за успех на гръцкия гранд в шампионата. 

Олимпиакос завоюва постоянния сезон след 24 победи и 10 загуби, а на четвъртфиналите в решителен мач №5 надви над Фенербахче, с цел да се класира за финалната четворка, а Везенков се регистрира със 17 точки и 5 битки. 

№1 съгласно efbet що се отнася до възможностите за купа е Барселона с малко по-нисък коефициент от Олимпиакос - 2.60*. Каталунците обаче имат по-тежка задача в полуфиналите, изправяйки се против огромния си исторически конкурент - Реал Мадрид. 

Олимпиакос излиза против Монако в ролята на любимец

Гръцкият гранд е любимец в своя полуфинал, като ще се изправи против изненадващия полуфиналист Монако. " Монегаските " за пръв път в историята си са на тази фаза, откакто в последните години бележат необикновен напредък в европейския баскетбол. Опитът е на страната на Олимпиакос, а с изключение на това , както и играчът с най-голям коефициент на потребно деяние. 

дава повишен коефициент от 1.48* на гръцкия отбор за победа в мача (включително след продължения), а триумфът на Монако е оценен със ставка 3.05*.

Излъчване на Финалната четворка с присъединяване на Везенков в efbet

Мачовете от полуфиналите, както и финалът на шампионата в неделя, могат да бъдат гледани от почитателите на баскетбола посредством Livestream (бел.ред - лъчение на живо) на efbet.com – услуга, която предлага българския букмейкър. Тя може да бъде открита в секцията „ На Живо “, като е налична за консуматори с налични средства в игралната сметка /мин. 0,01 стотинки/.

Ето и каква е програмата на мачовете в Евролигата:

19.05 /петък/:

18:00 часа: Олимпиакос - Монако

21:00 часа: Барселона - Реал Мадрид 

21.05 /неделя/:

17:00 часа: Мач за третото място сред изгубилите тимове

20:00 часа: Финал сред спечелилите полуфиналите тимове

 

*Коефициентите могат да подлежат на смяна. Актуалните коефициенти могат да се видят директно преди
залог на платформата efbet.com.

 

*публикация

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР