През 1954 г. бъдещият основател на McDonald's Corporation Рей Крок,

...
През 1954 г. бъдещият основател на McDonald's Corporation Рей Крок,
Коментари Харесай

Изненадващи факти за хамбургерите на McDonald`s

През 1954 година бъдещият създател на McDonald's Corporation Рей Крок, който продава машини за млечни шейкове, попада на дребен ресторант в Сан Бернардино, Калифорния, ръководен от братята Макдоналд.

Първото меню на McDonald's Bar-BQ e огромно и най-известното му предложение e хот-дог.

През 1948 година братята Макдоналд трансформират концепцията, с цел да се трансфорат в ресторант за бургери,като понижават предложенията на ресторанта до единствено девет продукта: хамбургери, чийзбургери, безалкохолни питиета, мляко, кафе, картофен чипс и къс.

През 1949 година картофеният чипс е сменен с пържени картофи и McDonald's стартира да продава млечни шейкове.



Тъй като гишето на заведението е на самообслужване, няма потребност от сервитьори. Бургерите са приготвени авансово, опаковани в хартия и държани на топло под нагревателна лампа, което значи, че клиентите получават храната си за рекордно малко време.

Изумен от успеваемостта на ресторанта, Крок желае да се включи в този бизнес и става първия франчайзополучател на веригата.

В истинските местоположения на McDonald's, преди Рей Крок да революционизира компанията и да даде основа на това, което през днешния ден познаваме, през 1955 година, бургерът коства единствено 15 цента.

От самото начало McDonald's популяризира продажбите на бургери. През 1955 година се твърди, че е продала над 15 милиона бургери - това е единствено седем години, откакто братята Макдоналд затварят своя щанд за барбекю и го отварят още веднъж като заведение за бургери.

Днес се счита, че McDonald's е сервирала милиарди и милиарди бургери, като Wall Street Journal пресмята, че веригата е продала своя 300 милиарден бургер към 2013 година

McDonald's оповестява, че облагите й са надхвърлили 112 милиарда $ в международен мащаб през 2021 година, като продажбите са се нараснали с 13.8% в Съединените щати. Това са доста бургери.

Първият "Биг Мак " е продаден за 45 цента

Той е основан от Джим Делигати от Питсбърг, Пенсилвания, през 1967 година, като е пуснат в цялата страна до 1968 година Включва две телешки кюфтета, специфичен сос, маруля, сирене, кисели краставички и лук върху хлебче със сусам.

Естер Гликщайн Роуз - 21-годишна секретарка на рекламния отдел на компанията през 1967 година, измисля името "Биг Мак "

Според Асошиейтед прес, ръководители и други чиновници по това време се смеели на името. Въпреки това, то остава и се трансформира в „ едно от най-известните имена на артикули на всички времена “. Едва през 1985 година McDonald's Corp. признава, че Роуз е измислила името.



McDonald's продава почти 75 хамбургера всяка секунда

Според USA Today, това са 4500 бургера всяка минута.

Един елементарен хамбургер от McDonald'sможе да бъде добър източник на протеин

Според хранителната информация за хамбургер на McDonald's, той съдържа 25% от дневната доза протеини. Въпреки че храната на McDonald's като цяло може да не е здравословна, има някои детайли от менюто, които са по-здравословни от други в умерени количества.

Първото Happy Meal, което включваше хамбургер, дребни пържени картофи и сладкиш, се назовава „ Меню Роналд “

Твърди се, че първичната концепция за Happy Meal идва от чиновник на McDonald's в Гватемала на име Йоланда Фернандес де Кофиньо. Тя го прави, с цел да се погрижи за децата, посещаващи нейния ресторант.

През 1979 година McDonald's пусна първото си Happy Meal в Съединени американски щати. То е на циркова тема. Рекламният шеф на McDonald's Боб Бърнстейн показва концепцията за подарък - пластмасова играчка. През 2021 година McDonald's афишира, че веригата ще стартира последователно да отстранява пластмасовите играчки от своите Happy Meals в опит да бъде по-отговорна към околната среда.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР