През 1945 г. Великобритания отстъпва формалното лидерство на западния свят

...
През 1945 г. Великобритания отстъпва формалното лидерство на западния свят
Коментари Харесай

Андрей Фурсов: Залезът на Британската империя

През 1945 година Англия отстъпва формалното водачество на западния свят на Съединените щати. Но в това време тя съумява да резервира своята характерност и частично своята империя. Просто Лондон я превежда в скрита, мрежова форма, създавайки Британската общественост на нациите.

Днес Лондон резервира колосално въздействие върху международната политика с помощта на такива чисто британски козове като финанси, чудесно разузнаване и високи филантропични технологии. Именно Англия се трансформира в един от главните законодатели на модата в поп музиката, дизайна, модата, киното и литературата - след победното шествие на Бийтълс и Джеймс Бонд, британците съблазниха целия свят с всеобщата си просвета. И точно Лондонското сити резервира ролята си на главен център на международната финансова система, където „ елитите на всички страни “ се завтичат дружно с капиталите си.

Всъщност най-голямата заслуга на Елизабет II е точно в това, че тя съумя да задържи Англия в „ огромната геополитическа лига “ повече от половин век, правейки упадъка на Британската империя неминуем, само че в действителност ослепителен. И в доста връзки тя съумя с помощта на " ребрандирането " на английската монархия - по време на ръководството си тя стана съвременна, медийно и комерсиално привлекателна. Един от проблемите е, че това, което даде страховит резултат в кратковременен проект, в този момент стартира да се обръща против цялото кралско семейство.

Понякога чувате, че монархията във Англия е хубав подробност, останала от Средновековието. Това е изцяло неправилно усещане. Англия се ръководи от монарх и скришен съвет. Не всички хора, които влизат там, са известни. В реалност Англия въобще не се ръководи от министър-председател, както Съединени американски щати не се ръководят от президента. И министър председателите, и президентите са назначени служители. В това отношение монархът е доста по-голям от министър-председателя, минал, сегашен или даже предстоящ.

Като цяло би трябвало да разберете какво съставлява английският хайлайф. За него обществото е към 2000 фамилии, всички от които са пети, четвърти и втори братовчеди. Това е обществото. Никога не би хрумнало на който и да е представител на английския хайлайф да счита служащия, инженера или представителя на междинната класа за член на обществото. Средната класа е обект на непрекъснатите смешки на английския хайлайф, и то не постоянно добродушни. Нещо от рода на: „ О, хората от междинната класа са толкоз смешни, обличат се толкоз смешно, имат толкоз смешни мебели в къщите си “.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР