През 1944 г. Управлението на стратегическите служби(УСС), която е първата

...
През 1944 г. Управлението на стратегическите служби(УСС), която е първата
Коментари Харесай

Прост наръчник за саботаж, създаден от ЦРУ

През 1944 година Управлението на стратегическите служби(УСС), която е първата разследваща работа на Съединени американски щати и предходник на Централното разследващо управление(ЦРУ), популяризира в окупираните от нацистка Германия страни скришен справочник до жителите, които са съпричастни към идеята на Съюзническите сили по времето на Втората международна война.

Така нареченият „ Прост справочник за бойкот “, който беше разкрит през 2008 година и сега е публичен на уеб страницата на Централно разузнавателно управление на САЩ, съдържа указания за това по какъв начин жителите могат да саботират немската военна машина като понижат продуктивността в заводите, офисите и на транспортните линии.

„ Някои от инструкциите наподобяват много остарели от днешна позиция, само че други не престават да са учудващо уместни и използвани. Взети дружно те припомнят какъв брой елементарно е да се подкопаят реда и продуктивността. “, написа на уеб страницата на Централно разузнавателно управление на САЩ.

От BusinessInsider са съставили лист с „ най-полезните “ указания от наръчника на УСС за това по какъв начин да бъдеш ужасяващ чиновник. С изключение на няколко характерни за времето указания, които не са значими за работния развой през днешния ден, наръчникът съдържа голям брой действия, пагубни за продуктивността на работното място, които не престават да са постоянно срещани в доста модерни организации по целия свят.  

Сравнете този лист с това, което виждате на вашето работно място, и помислите дали тези действия ви припомнят за вашия началник, за вашите сътрудници или даже за самите вас.

1. Организационна активност и осъществяване на срещи

-Настоявайте всичко да минава през избрани „ канали “. Никога не позволявайте да се употребява по-кратък път, който да форсира процеса на взимане на решение.

-Изнасяйте „ речи “. Говорете колкото се може по-често и по-продължително. Илюстрирате концепциите си с дълги анекдоти и образци от вашия живот.

-Когато е допустимо пренасочвайте значимите въпроси към комисии за „ в допълнение изследване и преразглеждане “. Гледайте комисиите да бъдат съдържат колкото се може повече хора - в никакъв случай по-малко от 5 души.

-Повдигайте незначителни въпроси колкото се може по-често

-Настоявайте за потребление на точни формулировки по време на диалог или когато се подписват протоколи и контракти.

-Повдигайте още веднъж въпроси, които са били позволени на предишно съвещание, и поставяйте под подозрение тяхната целенасоченост.

-Настоявайте за нерешителност и внимание от страна на другите присъстващи на срещата. Съветвайте срещу прибързаните решения, които могат да доведат до компликации и неуместни моменти на по-късен стадий.

2. Мениджъри

-Винаги започвайте с най-важните задания, когато делегирате работа. Уверете се, че най-важните задания отиват при най-неефективните чиновници.

-Настоявайте за високо качество при несъществените артикули и връщайте за спомагателни корекции продуктите, при които се следят минимум проблеми.

-Отнасяйте се добре с неефективните чиновници и назначавайте на високи позиции най-некомпетентните служащи, с цел да навредите на екипния дух.

-Провеждайте срещи в моменти, когато всички имат по-важна работа.

-Увеличете броя на процедурите и каналите, през които се минава за приемане на указания, заплати и тн. Уверете се, че всяко решение, което може да бъде взето от един човек, премива най-малко през трима.

3. Служители

-Работете какъв брой се може по-бавно.

-Работете некачествено и използвайте като опрощение неприятни принадлежности, машини или съоръжение. Оплаквайте се, че тези неща ви пречат да си вършите работата качествено.

-Никога не предавайте уменията и опита си на нови или по-некомпетентен чиновник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР