Изливането на радиоактивна вода в Шести блок на АЕЦ Козлодуй

...
Изливането на радиоактивна вода в Шести блок на АЕЦ Козлодуй
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Изливането на радиоактивна вода от АЕЦ Козлодуй е било в херметичната зона

Изливането на радиоактивна вода в Шести блок на АЕЦ " Козлодуй " на 18 юни е било в херметична зона, няма разпространяване на водите отвън него. След случая при прекъсването на шести блок на АЕЦ " Козлодуй " няма облъчване на личния състав, има краткотрайно отстранени оператори от централата. Това съобщи по време на чуване в Народното събрание служебният министър на енергетиката Владимир Малинов.

Той още веднъж повтори: " не е имало приключване на радиоактивни води в река Дунав. Потвърждавам го изрично. Няма смяна в радиационната конюнктура както в АЕЦ " Козлодуй ", по този начин и във връзка с работните пространства и на самата площадка на АЕЦ " Козлодуй ".

Владимир Малинов е изискал подробна информация за случая. Според него се е наложило 6-и блок на АЕЦ " Козлодуй " да бъде спрян поради проблеми в неядрената част на блока и в парогенератора, където е радиоактивната вода. Министърът изрече терзания по отношение на мотива за плановия ремонт на 6-и блок, защото казусът с парогенератора не се случва за първи път. Той е изискал подробна информация от управлението на атомната централа  защо се стига до тези чести проблеми. Министърът обаче увери, че до този миг не е имало сходно приключване на радиоактивна вода.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР